Knit-ted - Cozy knitwearKnit-ted - Cozy knitwear
terug naar pressroom

Knit-ted - Cozy knitwear

Met stijl, eenvoud, comfort en kwaliteit als kenmerkende eigenschappen, presenteert Knit-ted voor AW23: cozy knitwear. Continu doen zij uitgebreid onderzoek naar de meest hoogwaardige materialen en stofvezels. Hieruit creëert Knit-ted hun eigen stofcapsules, bestaande uit: stevig katoen, comfortabel merino wol, lichtgewicht mohair en ultrazacht alpaca. 

 

Knit-ted vindt het van groot belang om respect te hebben voor onze planeet, de mensen en dieren. Ieder seizoen doen zij hun uiterste best om het op dit gebied beter te doen. Zij zijn kritisch ten opzichte van de processen, toeleveringsketen en de materialen waarmee ze werken. 

 

Knit-ted zorgt ervoor dat al het dierlijke haar dat gebruikt wordt voor de items, afkomstig is van bronnen die de hoogst mogelijke normen voor dierenwelzijn hanteren. De garens zijn gecertificeerd voor het welzijn van dieren en het land waarop ze grazen. De certificeringen zorgen ervoor dat de wol, mohair en alpaca's afkomstig zijn van boerderijen die hun land op een progressieve manier beheren en het dierenwelzijn van de schapen (RWS), geiten (RMS) en alpaca's (RAS) op holistische wijze respecteren.

 

Ontdek de verschillende stofcapsules hier:

 

Peachskin ECO capsule
Peachskin ECO is een luxueus garen dat een mix is van zijde en katoen. De stof is net zo luchtig en sterk als katoen, maar combineert dit met de kwaliteit van zijde. Ideaal voor elk seizoen. De kleuren van dit seizoen zijn ontwikkeld dankzij verspild voedsel, en daarmee 100% natuurlijk. Het verfproces is dus heel milieuvriendelijk. 

 

Raccoon capsule
Wasberen verharen van mei tot juni als onderdeel van hun groeiproces. Dit natuurlijk uitgevallen haar wordt voorzichtig met de hand geborsteld en tot een garen gesponnen dat comfortabel en luxueus warm aanvoelt. Wasbeerhaar is nog specialer dan kasjmier, omdat de wasbeer zijn haar maar één keer per jaar verliest. De dichtheid van wasbeervezel is lager dan die van kasjmier, waardoor het lichter is en de warmte nog beter vasthoud.

 

Aspen capsule
Met een opperste zachtheid en subtiele oppervlaktebeharing is de Aspen capsule elegant en licht met een verwarmende look & feel. Deze Aspen Alpaca / Merino mix is gecertificeerd met de Responsible Wool Standard.

 

New England capsule
New England bestaat uit 100% extra fijn merinowol uit Australië en maakt deze capsule Knit-ted’s embleem in het streven naar duurzaamheid, kwaliteit en betaalbaarheid. De vezels worden met finesse gesponnen en gekleurd om een uitzonderlijke kwaliteit te creëren. 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Knit-ted: An island story
Knit-ted: Fresh knitted layers
Knit-ted: Autumn/Winter 2024
Knit-ted: Spring-summer 24

LINKS

website

SOCIAL MEDIA Knit-ted

Knit-ted is een fashion label voor vrouwen en opgericht in 2009 door de Nederlandse Petra Stapper. Met comfort, eenvoud en kwaliteit als kenmerk laat Knit-ted haar easy wearability zien. Het merk gelooft dat een relaxte maar geraffineerde stijl vertrouwen geeft en de puurste vorm van luxe brengt. De Knit-ted look is clean en toch speels, met een focus op comfort. 

 

Knit-ted richt zich op key pieces van hoogwaardige stofkwaliteiten waarmee een duurzame capsule wardrobe mee opgebouwd kan worden. Deze key pieces zijn essentials die elk seizoen terugkomen, in seizoenskleuren of aanpassingen in design, en zijn makkelijk te combineren met items uit vorige seizoenen. Knit-ted noemt het ‘wear now, wear later and have forever’ pieces.

 

De collecties worden gemaakt met integriteit en streven naar de hoogste kwaliteit materialen. Respect voor planeet, dier en mens staat daarbij centraal. 

Knit-ted heeft naast Nederland, verkooppunten in Duitsland, Noorwegen, België, Ierland en Oostenrijk. Het merk brengt twee damescollecties per jaar uit; Autumn/Winter en Spring/Summer.