Knit-ted: Autumn/Winter 2024Knit-ted: Autumn/Winter 2024
terug naar pressroom

Knit-ted: Autumn/Winter 2024

Met opvallende eenvoud en elegantie verwelkomt Knit-ted de herfst-winter van 2024. Met de focus op pure materialen, fijne pasvormen en aardse tinten - straalt het merk warmte en sfeer uit. 
 

Dit seizoen komen de minimalistische stijlen in een verfijnd palet. Van heldere blauwtinten en mysterieuze bosgroenen accenten tot romantische roze en oranje nuances. De collectie is onderverdeeld in drie thema’s, die perfect samengaan. 
 

Magic Moss 
Met de natuur als leidraad, vormen alle groene- en blauwe tinten de basis. Binnen beweegt naar buiten; de kledingstukken zijn een balans van rustiek en verfijning, een respectvolle viering van natuurlijke veroudering en slijtage. Een eerbetoon aan de schoonheid van natuurlijke materialen en organische vormen. 
 

Natual Shimmers 
Dit thema brengt alle zand, greige en grijstinten samen, met een vleugje metallic. De herontdekte schoonheid van stoffen en garens komt tot leven in rijke jacquards met glans en gecoat imitatieleer. Zachte vloeiende blouses van geborduurde- en wol gemêleerde voiles in combinatie met fantasiegarens, zoals de sweater met ronde hals. Met maatwerk en mannelijke elementen creëert Knit-ted de ultieme vrouwelijke look; oversized pulls en jasjes in soepele garens, satijnen singlets en vloeiende geplooide broeken.
 

Warm Embrace 
De collectie wordt 'opgewarmd' met de warme aardetinten als bruin, taupe en oranje - gekruid met roze truien en glanzende details. Binnen dit thema worden rustieke breisels gecombineerd met functionaliteit en handgeweven garens. Verwacht superzachte vezels met componenten als zakken, hoge halslijnen, gelaagde styling, high-waisted broeken en cropped pulls. De knuffelbare teddy jas is de laatste toevoeging die iedere outfit afmaakt. 
 

Hul jezelf komende herfst/winter samen met Knit-ted in rijke texturen en warme tinten. 

De AW24-collectie wordt gepresenteerd op de Modefabriek, 20-21 januari 2024. 
De Knit-ted stand is te vinden bij stand: B604

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Knit-ted: An island story
Knit-ted: Fresh knitted layers
Knit-ted: Spring-summer 24
Knit-ted: Sleek & Chic

LINKS

website

SOCIAL MEDIA Knit-ted

Knit-ted is een fashion label voor vrouwen en opgericht in 2009 door de Nederlandse Petra Stapper. Met comfort, eenvoud en kwaliteit als kenmerk laat Knit-ted haar easy wearability zien. Het merk gelooft dat een relaxte maar geraffineerde stijl vertrouwen geeft en de puurste vorm van luxe brengt. De Knit-ted look is clean en toch speels, met een focus op comfort. 

 

Knit-ted richt zich op key pieces van hoogwaardige stofkwaliteiten waarmee een duurzame capsule wardrobe mee opgebouwd kan worden. Deze key pieces zijn essentials die elk seizoen terugkomen, in seizoenskleuren of aanpassingen in design, en zijn makkelijk te combineren met items uit vorige seizoenen. Knit-ted noemt het ‘wear now, wear later and have forever’ pieces.

 

De collecties worden gemaakt met integriteit en streven naar de hoogste kwaliteit materialen. Respect voor planeet, dier en mens staat daarbij centraal. 

Knit-ted heeft naast Nederland, verkooppunten in Duitsland, Noorwegen, België, Ierland en Oostenrijk. Het merk brengt twee damescollecties per jaar uit; Autumn/Winter en Spring/Summer.