ESPRIT: Denim 2023
terug naar pressroom

ESPRIT: Denim 2023

Innovatief Esprit lanceert nieuwe hoogwaardige Denim Collectie

Dit najaar introduceert ESPRIT  de nieuwe merkidentiteit, positionering en belofte – en wordt het iconische erfgoed voor een nieuwe generatie shoppers gemoderniseerd. De eerste campagne die de start van dit nieuwe tijdperk weerspiegelt is: ESPRIT DENIM. 


Als eerbetoon aan de "Esprit People" campagne shoot in 1985 - de eerste keer dat een groot modemerk echte mensen castte in plaats van modellen - heeft de Esprit 2023 Denim Collectie een cast van echte New Yorkers, die elk hun plek in de grote stad hebben bemachtigd door optimisme en spirit. De Esprit-ethos komt hierbij tot leven via de woorden en ervaringen van kunstenaars, schrijvers, dj's, dansers en creatives uit New York City, wiens verhalen de filosofie van het merk oproepen: "Rules Don't Apply."


Voor de lancering van de denimcollectie grijpt ESPRIT terug op de nonchalance van deze creatieveling, die vrije tijd als werk zien en werken als vrije tijd. Esprit Denim is een uniform dat het 'echte' leven van de creatieve klasse belichaamt: bescheiden, comfortabel, veelzijdig, duurzaam en goed vervaardigd. Vanaf de oprichting is Esprit een merk dat zich heeft laten leiden door de geest van designinnovatie, het creëren van een stijlstatements die tegelijkertijd trendsettend en klassiek zijn.


Vandaag de dag begint Esprit aan een spannende nieuwe reis en introduceert het eerste denim innovation team een denimcollectie van topkwaliteit. Zij richten zich op het gebruik van duurzamere productiemethoden en stoffen van hoge kwaliteit. Het resultaat is een denimlijn gekenmerkt door eersteklas materialen en wassingen die langer meegaan. Ook is er gebruik gemaakt van een nieuwe stoftechnologie, wat zorgt voor een hoge mate van pasvormelasticiteit met behoud van een authentieke denimlook. ESPRIT heeft een nieuwe standaard gecreëerd op het gebied van pasvormcomfort en bewegingsvrijheid.

 

Scan onderstaande QR code voor het ESPRIT DENIM 2023 lookbook.

 

 

 

De collectie is vanaf augustus 2023 verkrijgbaar in de winkels en online.

Voor meer informatie & uitleen ben je van harte welkom in onze showroom. 

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Esprit: Summer 2024
Esprit: Preppy Americana
Esprit: Signature styles & archive prints
ESPRIT: Spring 2024

LINKS

website

SOCIAL MEDIA ESPRIT

ESPRIT, bekend en geliefd in de jaren 80, is een iconisch lifestylemerk. Voortbordurend op de innovatieve oorsprong van het merk, geworteld in creativiteit, samenhorigheid en speelsheid, presenteert ESPRIT een zelfverzekerde en actuele esthetiek gebaseerd op de "rules don't apply" merkbelofte. De merkidentiteit van ESPRIT komt tot leven door middel van gedurfde communicatie, een ambitieuze visuele taal, een geavanceerde winkelervaring en de nieuwe en onderscheidende productrichting met een mix aan stijlen.

ESPRIT zet zich in voor baanbrekende hyper-gepersonaliseerde consumentenervaringen en opende een wereldwijd netwerk van innovatiecentra - design en creativiteit worden geleid vanuit ESPRIT’s Global Creative Hub in New York City, terwijl het kantoor in Amsterdam zich focust op technologie en denim innovatie. ESPRIT is aanwezig in meer dan 30 markten wereldwijd en Hong Kong blijft het wereldwijde financiële en administratieve hoofdkantoor. ESPRIT is sinds 1993 beursgenoteerd in Hong Kong.