American Vintage - Knitwear American Vintage - Knitwear American Vintage - Knitwear
terug naar pressroom

American Vintage - Knitwear

Bij American Vintage behoort de knitwear - net als het witte T-shirt - tot het DNA. De gebreide items maken al meer dan 15 jaar deel uit van de American Vintage collecties. 


DNA knitwear
De breisels van AMV zijn verkrijgbaar met textuur, vlak, gevlochten of in tricot en behoren tot de essentiële stukken uit de collecties. Ieder seizoen ontstaan er nieuwe designs om de liefhebbers van het merk te verrassen met eigentijdse items.


“Al sinds de oprichting van American Vintage in 2005 maken we knitwear. We hebben onze technieken, stoffen, kleuren en onze modellen ontwikkeld om in de loop van de seizoenen steeds nieuwe elementen toe te voegen.”
— Céline Jeandaine, Women’s Style manager bij American Vintage


Nieuw dit seizoen
Dit seizoen introduceert de designstudio van American Vintage jaquard knitwear met een vintage accent, maar ook kleurrijke versies met geometrische motieven. De altijd even zachte items komen in lange en zorgen voor maximaal comfort. De knitwear items zijn geschikt voor elke gelegenheid, tijdens ieder humeur en voor iedere stijl.

 

Enkele belangrijke referenties

De serie EAST is geliefd bij zowel mannen als vrouwen en is nu ook beschikbaar voor kinderen. De items van DAMSVILLE en PINOBERY bieden nu kleuren die de grijze winter zullen opfleuren.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Nyima Sanneh
n.sanneh@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - GELATO
American Vintage - NYC 90's
American Vintage - Futuristic glitch
American Vintage - Spring-Summer 2024 Campagne

LINKS

Website

Al meer dan 15 jaar zet American Vintage de standaard met hun kleurrijke, verfijnde basics die onmisbaar zijn in iedere garderobe. Anders dan de naam doet vermoeden, specialiseert het Franse merk zich in het ontwerpen van kleding in casual stijlen geïnspireerd door het  wereldwijde straatbeeld. Op zoek naar een nieuw concept heeft oprichter Michael Azoulay zich laten inspireren door zijn vele reizen. In 2005 lanceerde hij zijn eerste lijn van t-shirts. Een jaar later volgden t-shirts met een meer vrouwelijke snit, die een combinatie zijn van Amerikaanse look and feel met een Europese sensibiliteit. Zijdezachte materialen en frisse kleuren kenmerken het beeld dat vandaag de basis vormt voor de collecties van American Vintage.