American Vintage - Futuristic glitch  American Vintage - Futuristic glitch
terug naar pressroom

American Vintage - Futuristic glitch

De toekomst door de ogen van American Vintage

Dit seizoen droomt American Vintage weg in een wereld vol neon en fluoriserende tinten. Ergens tussen de digitale wereld en de beloften van morgen, bieden enkele Spring/Summer’24 items een gedurfde avant-gardistische look. Terug naar een gewaagde nieuwe toekomst.  
 

THE INSPIRATION 

Met de nieuwe collectie werd 'The Fifth Element' film uit '97 als inspiratiebron genomen. Ergens tussen koud en warm, oversized en strak, verleden en toekomst en het verlangen om een onverzadigbare nieuwsgierigheid te verkennen. 
 

“Dit seizoen wilden we de grenzen van onze retro-inspiraties nog verder verleggen door meer ongestructureerde en technische stukken te ontwerpen met behoud van onze kenmerkende fluorescerende kleuren en materialen." — Céline Jeandaine, Style Director bij American Vintage 
 

THE MOOD 

Bij de dames draait het om fluorescerende tinten en nauwsluitende silhouetten. 'Fitted' pasvormen, zoals de ZELYM modellen, worden gecombineerd met de meer oversized modellen als IZUBIRD.  
 

Bij de heren is de toekomst comfortabel, maar fijn gedetailleerd. De lijnen zijn grafisch, maar het silhouet is zacht. Marineblauw fluweel is te zien in de PADOW reeks, terwijl mintkleurige over-dye wordt gebruikt op denim shirts en jeans - wat zorgt voor een dynamische look, die je de toekomst in duwt.  

 

De collectie is verkrijgbaar op de website en in de winkels. 
Voor meer informatie of uitleen ben je van harte welkom in onze showroom.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Faam Lemm
f.lemm@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Summer day & night
American Vintage - GELATO
American Vintage - NYC 90's
American Vintage - Spring-Summer 2024 Campagne

LINKS

Website

Geïnspireerd door de Verenigde Staten richt Michaël Azoulay in 2005 in Marseille het merk American Vintage op. Gemarkeerd door de weidse landschappen en de absoluut ontspannen sfeer die daarmee gepaard gaat, besluit hij het meest tijdloze basic item te updaten: het T-shirt. In de loop van de seizoenen breiden de collecties zich uit, waarbij ze worden opgebouwd rond items die steeds fijner uitgewerkt worden. American Vintage verkoopt tegenwoordig kleding voor hem, voor haar en voor kids, in kleuren en stoffen die het DNA van het merk vormen en een veelvoud aan emoties weten op te wekken.