American Vintage - knitwear '23American Vintage - knitwear '23
terug naar pressroom

American Vintage - knitwear '23

Wie aan American Vintage denkt, denkt aan knitwear. Het maakt deel uit van het merk-DNA, net als denim. De studio ontwerpt al meer dan 15 jaar knitwear, en dit seizoen zijn de items even warm en stijlvol - ideaal voor komende winter.

De collecties worden zodanig ontworpen, dat elk American Vintage stuk los of gecombineerd gestyled kan worden. Dat is ook het geval voor de knitwear, die voor elke gelegenheid geschikt is en zowel binnen als buiten gedragen kan worden.

 

Nieuwe kleuren 

De American Vintage knitwear van dit seizoen bestaat uit essentials in minerale kleuren, waaronder zand, gemêleerd grijs, poolwit, en gemêleerd antraciet. Verder wordt de collectie uitgebreid met enkele nieuwe kleuren zoals geel, groen en fluoroze. Deze kleuren waren al te vinden op de jersey items van de lente-zomer 2023, maar komen nu ook terug op meer uitgesproken stukken, zoals in de VITOW-collectie met de retro labels.

 

Het kan altijd zachter 

Bij American Vintage worden de designs met zorg ontworpen voor ultiem comfort en zachtheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van innovatieve wassingen en geborstelde stofbehandelingen, zoals bij de tijdloze lijnen DAM, EAST, RAZ en VITOM en voor de nieuwe items van het seizoen. De XIN, YOC en ZYR lijnen presenteren fijnere loungewear looks, die aanvoelen als een tweede huid. De grovere stukken (ZOL, SIK) maken de collectie compleet, door het gebruik van bouclé garen, ribboorden, tapijtsteken en geborstelde, getextureerde knitwear. 
 


 

Laagjeslook

Draag de breisels op zichzelf, over een t-shirt of in lagen: de knitwear biedt tal van mogelijkheden om creatieve combinaties te creëren, met verschillende texturen, lengtes en kleuren.

Voor uitleen of meer informatie ben je van harte welkom in onze showroom. 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Faam Lemm
f.lemm@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

American Vintage - Summer day & night
American Vintage - GELATO
American Vintage - NYC 90's
American Vintage - Futuristic glitch

LINKS

Website

Geïnspireerd door de Verenigde Staten richt Michaël Azoulay in 2005 in Marseille het merk American Vintage op. Gemarkeerd door de weidse landschappen en de absoluut ontspannen sfeer die daarmee gepaard gaat, besluit hij het meest tijdloze basic item te updaten: het T-shirt. In de loop van de seizoenen breiden de collecties zich uit, waarbij ze worden opgebouwd rond items die steeds fijner uitgewerkt worden. American Vintage verkoopt tegenwoordig kleding voor hem, voor haar en voor kids, in kleuren en stoffen die het DNA van het merk vormen en een veelvoud aan emoties weten op te wekken.