Ervaar de voordelen van het paddenstoelen assortiment van Holland & Barrett
terug naar pressroom

Ervaar de voordelen van het paddenstoelen assortiment van Holland & Barrett

Op het gebied van selfcare en voeding ontwikkelen zich steeds meer trends. De kracht van natuurlijke ingrediënten, zoals paddenstoelen, is hierbij onmisbaar. Holland & Barrett laat ons kennis maken met het paddenstoelen assortiment vol bestsellers als lion’s mane en cordyceps. Ontdek deze nieuwe superfoods in de vorm van koffie, supplementen, druppels en poeder.

 

Een eeuwenoude traditie
Met een hoop unieke eigenschappen is het niet gek dat paddenstoelen booming zijn. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt het al eeuwen gebruikt. Met een rijke geschiedenis en verschillende werkingen per soort is dit dé nieuwe aanvulling binnen de dagelijkse routine. Gebruik de producten apart of ga voor de stacking-methode en combineer ze met elkaar om te profiteren van meerdere gezondheidsvoordelen.

 

De essentiële voedingsstoffen in paddenstoelen

Paddenstoelen zitten boordevol nuttige voedingsstoffen. Sommige varianten bevatten meer dan 200 micro-elementen die essentieel zijn binnen een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Deze zijn vaak wat minder bekend, dat maakt deze paddenstoelen zo uniek.
 

Lion’s Mane
Lion’s mane is een favoriet van de boeddhistische monniken. Dit ingrediënt wordt ook wel de pruikzwam genoemd en groeit oorspronkelijk op dood hout. De paddenstoel komt vooral in het oostelijk deel van Azië voor. Lion's mane wordt vooral geprezen om zijn nutriëntrijke samenstelling met onder andere lectines, sterolen en vetzuren. Bovendien bevat deze mushroom tot 22 gram eiwitten per 100 gram. 
 

Cordyceps

Cordyceps (Cordyceps sinensis), ook wel de Chinese rupsenzwam genoemd, is een parasitaire paddenstoel en groeit in insecten. Deze mushroom wordt in Azië al ruim 2000 jaar gezien als een keizerlijk ingrediënt. In de HBO-serie ‘The Last of Us’ kreeg het zelfs een podium door zijn eigenaardige groei-eigenschappen. De paddenstoel bevat verschillende voedingsstoffen zoals polysachariden, cordyceptinezuur en ergosterol.
 

Geef het immuunsysteem een natuurlijke boost

Reishi (Ganoderma lucidum), ook wel de gesteelde lakzwam genoemd, is een houtachtige paddenstoel met een bittere smaak die oorspronkelijk ook uit Azië komt. Tegenwoordig groeit reishi over de hele wereld op hardhout zoals esdoorn, eik en iep. Actieve bestanddelen zijn voornamelijk bèta-glucanen, triterpenen en lectines. Reishi ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij aan het behoud van een gezonde bloedsomloop.*
 

*Gezondheidsclaims in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie.
 

Het volledige assortiment
Naast deze bestsellers heeft Holland & Barrett ook andere soorten paddenstoelen in meerdere vormen en met verschillende werkingen in het assortiment. Zo zijn er supplementen met Chaga, Maitake en Shiitake. Er is ook een mix van alle 6 de paddenstoelen in gelijke doseringen in één handige capsule. Toe aan een nieuwe ochtendroutine? Step up your morning game met de mushroom koffie van het merk Cheerful Buddha dat exclusief bij Holland & Barrett te koop is.

Holland & Barrett is specialist in natuurlijke gezondheid en verzorging. Met al ruim 150 jaar ervaring op de Europese markt mogen zij zich met trots de grootste en oudste health retailer van Europa noemen.

 

Bij Holland & Barrett hebben ze alles in huis zodat iedereen kan profiteren van de kracht en verzorging van de natuur. Ze helpen je graag met alle kennis en lessen die de natuur ons leert.

 

Voor voedingssupplementen, natuurlijke verzorgingsproducten en gezonde voeding kun je zowel online als in de winkel bij hen terecht. Inmiddels hebben ze meer dan 1600 winkels over de hele wereld. Je vindt ze in Nederland, België, Engeland en Ierland maar ook in Spanje, China en India.