Another-Label <3 MUD Jeans Another-Label <3 MUD Jeans
terug naar pressroom

Another-Label <3 MUD Jeans

The perfect combination of style and sustainability

Another-Label gaat in 2024 een langdurige samenwerking aan met het Amsterdamse circulaire jeansmerk, MUD Jeans. Ontdek de eerste collectie; een selectie van stijlvolle, duurzame en tijdloze denim pieces.  

 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij Another-Label, en dus was het een logische keuze om de handen ineen te slaan met MUD Jeans. Hét denimmerk dat sinds 2013 pionier is op het gebied van de circulaire economie. Alle MUD Jeans items bestaan op dit moment voor 40% uit post-consumer denim en biologisch (milieuvriendelijk) katoen.   

   

Ter verbreding en als toevoeging op de huidige Another-Label collecties, is deze eerste capsule reeks tot stand gekomen. Hierbij ligt het ontwerp in handen van Another-Label en wordt het duurzame productieproces uitbesteed aan het ervaren MUD Jeans team. 
 
"De synergie tussen Another-Label en MUD Jeans illustreert de kracht van het bundelen van kennis en ervaring. Samenwerken brengt niet alleen een geweldige capsule collectie, maar ook een bundeling van een duurzame visie die de toekomst heeft." - Lotte Lampe (Founder Another-Label)  

 

De collectie bestaat uit vijf denim styles, en zijn beschikbaar in twee kleuren: Off-white & light blue. De selectie is een doorvertaling van de key styles van Another-Label. Deze populaire designs, zoals een jumpsuit, het gilet en een cropped denim jacket met korte mouwen, keren elke collectie terug.  

 

De gehele campagne is geschoten door en met Nederlands model Vera van Erp. Door de look en styling van Vera stralen de campagnebeelden de perfecte sfeer uit - die naadloos aansluit op de ethos van Another-Label; cool but feminine.  

 

De Another-Label <3 MUD Jeans collectie is verkrijgbaar vanaf januari 2024 op de websites van Another-Label en MUD Jeans in de winkels. Voor meer informatie of uitleen ben je van harte welkom in onze showroom.
 

Productinformatie
Alle denims worden gemaakt van katoen met een Global Organic Textiles Standard (GOTS) certificaat. De GOTS controleert of de boeren onder eerlijke en veilige omstandigheden werken en of er geen pesticiden, insecticiden of giftige chemicaliën worden gebruikt.
 

 • Biologische Cassie (stone washed):
  - 79% organisch katoen
  - 20% katoen (gerecycled) 
  - 1% eco elastaan 
 • RCY Chaby (natuurlijke denim): 
  - 79% organisch katoen
  - 20% PCR* (post-consumer gerecycled) katoen
  - 1% eco elastaan 

 
*PCR-katoen is GRS-gecertificeerd: GRS controleert niet alleen het gerecyclede materiaal, maar richt zich ook op de transparantie van de toeleveringsketen. Het vereist het volgen van de beweging van gerecyclede materialen vanaf de bron tot aan het productieproces, zodat de traceerbaarheid gegarandeerd is.

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Faam Lemm
f.lemm@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Another-Label - Spring-summer '24
Another-Label - Pre Spring '24

LINKS

website

SOCIAL MEDIA Another Label

Over Another-Label 
Another-Label werd in 2015 in Amsterdam opgericht. Het fashion label richt zich op mensen met een oog voor detail, die eenvoudige maar stijlvolle klassiekers op het juiste moment weten te dragen. Bij Another-Label gaat het niet alleen om mode, maar ook om karakter, het leren kennen van mensen en hen te inspireren en versterken in hun stijl. Met de nieuwsgierige energie die het merk met zich meedraagt met een vleugje van Parijse charmes en een scheutje van New Yorkse allure willen zij mensen aanmoedigen om een onderscheidende en duurzame keuze te maken op het gebied van fashion. De collecties staan bekend om de mix van doorlopende trends en revitaliserende klassiekers. Daarnaast worden er iedere collectie kenmerkende signature looks ontwikkelt die geïnspireerd zijn op de seizoenthema’s.

 

Over MUD Jeans
MUD Jeans is een denimmerk gevestigd in Nederland dat gespecialiseerd is in duurzame denimproducten. Het bedrijf is een gecertificeerde B-Corporation en houdt zich aan de principes van de circulaire economie. Elk paar MUD Jeans wordt gerecycled tot een nieuwe MUD Jeans. Vandaag de dag bestaan alle MUD jeans tot 40% uit gerecycled post-consumer denim - het hoogst mogelijke percentage op dit moment. Dit betekent: geen afval en 92% minder water.