Slow sustainable fashion met We Are KnittersSlow sustainable fashion met We Are KnittersSlow sustainable fashion met We Are Knitters
terug naar pressroom

Slow sustainable fashion met We Are Knitters

EMBARGO T.E.M.1 APRIL 2020
 
Deze lente staat We Are Knitters in het teken van duurzaamheid.
 
Earth day
Op 22 april vieren we Earth day, de dag waarop wordt stilgestaan bij het milieu. Het is bekend dat de productie van kleding al jaren wordt gezien als één van de grootste milieu boosdoeners. Omdat de meeste van ons nou eenmaal van shoppen houden, biedt We Are Knitters een duurzaam alternatief aan.
 
Door zelf mooie fashion items te breien, ontstaat een bewustzijn van de tijd en inspanning die in het produceren van kleding wordt gestoken. Door gebruik te maken van de eenvoudige en duurzame pakketten van We Are Knitters wordt het fast fashion consumptiepatroon doorbroken en lever je tegelijkertijd een positieve bijdrage aan het milieu. Daarbij zal een zelfgebreide top een stuk waardevoller voelen dan een item uit te de winkel. 
 
Bamboo Fiber
We Are Knitters voegt deze lente een nieuwe Bamboo Fiber toe aan de collectie. Dit natuurlijke, milieubewuste en duurzame type vezel is zeer geschikt om mee te breien. De fijne en luchtige wolsoort is perfect voor de lente. Door het zachte karakter van de bamboestof is het niet alleen aangenaam om te dragen, maar ook perfect voor het maken van een deken of kleed. 
 
Edda Bag
Het eyecatching accessoire voor deze zomer is de Edda Bag. De tas is ontworpen in samenwerking met de Deense DIY influencer Paula Strickt. De Edda bag is een stijlvolle en handige tas die geschikt is voor dagelijks gebruik. Brei een eigen tas van 100% duurzaam Pima katoen in jouw favoriete kleur en jouw zomerse eyecatcher is binnen!
 
Other knitters already did it. It’s easier than you think. #weareknitters

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Unieke winter musthaves met We Are Knitters
Een zomers interieur met We Are Knitters
We Are Knitters: Men's Collection
We Are Knitters: Breien voor mannen!

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA We Are Knitters

 

In 2012 werden de Spaanse oprichters Pepita Marin and Alberto Bravo geïnspireerd toen ze in een New Yorkse metro een jong meisje met dikke wol zagen breien. Ze beseften hoe populair de doe-het-zelf trend is geworden onder jongeren in steden als New York en Parijs. 

 

We Are Knitters biedt een breed scala aan DIY-breikits aan voor dames- en herenkleding, kinderen, woondecoratie en accessoires. De kits bevatten alles wat je nodig hebt om je eigen unieke kledingstuk te breien, inclusief de garenballen, houten naalden, patroon, naainaald en een We Are Knitters-label om in het afgewerkte product te naaien.