In China en Japan doen ze het al geruime tijd. Ook steeds meer Nederlandse restaurants omarmen de trend van tea pairing; het combineren van thee en spijs. Naast wijn is thee namelijk een drank die zeer goed bij de maaltijd genuttigd kan worden. Een perfecte combinatie zorgt ervoor dat zowel het gerecht als de thee beter tot hun recht komen. Zo komen de smaken van een stuk gerookte zalm nog beter tot uiting wanneer daarbij een groene thee, zoals bijvoorbeeld de Crispy Morning of Lovely Jasmine van Teastreet, wordt gedronken. De diversiteit aan smaken en soorten thee maakt dat bij elk type gerecht wel een passende thee te vinden is. Barbara Veldhuizen van Teastreet deelt graag haar kennis over het maken van juiste thee en spijs combinaties.
Perfect matches bij jouw thuis
Een aantal restaurants biedt al thee arrangementen aan, maar voor de thuiskok kan het vinden van de passende thee bij een gerecht net zo een uitdaging zijn als het vinden van een geschikte wijn bij het eten. Om die reden deelt theesommelier Barbara Veldhuizen graag een paar perfect matches, zodat ook in de eigen keuken geëxperimenteerd kan worden met thee en spijs combinaties. Hieronder volgen een aantal gerechten met bijpassende theesuggesties om jouw gasten de komende feestdagen te verrassen met eens iets anders dan een glaasje wit of rood bij de maaltijd!
SimplyPR
Consultant: Jeffrey Struijk
j.struijk@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756
Gerookte zalm – Crispy Morning, Lovely Jasmine, Jasmine Dragon Pearls of Sencha Natural
De thee van Teastreet onderscheidt zich niet alleen op het gebied van kwaliteit en smaak, maar is door de unieke verpakkingen tevens een lust voor het oog. Teastreet is het kwaliteitsmerk van losse bladthee en eigentijdse accessoires en maakt het drinken van thee tot een modern ritueel. Het merk kent in de basis acht verschillende theesoorten en varieert hiermee van zachte pure thee tot verkwikkende smaakvariaties. De webshop van Teastreet biedt dan ook voor iedereen een geschikte thee voor elke stemming en voor elk moment van de dag.