Gure wind, warme chaiGure wind, warme chai
terug naar pressroom

Gure wind, warme chai

De zomer maakt plaats voor het najaar; dikke truien, oranje bladeren, een frisse wind. Het betekent ook dat het weer tijd is voor het warme drankje waar iedereen zich op verheugt: de chai thee. Teastreet helpt jou op te warmen in de koude dagen met deze pittige Indiase kruidenthee. Een gouden tip: de lekkerste chai-latte maak je zelf. Voeg opgeklopte, warme melk toe aan je favoriete chai thee en creëer een heerlijke chai-latte. Deze unieke smaakcombinatie is zeker het proberen waard!

 

Het ideale najaarsdrankje

De basis van dit bijzondere drankje bestaat uit thee gecombineerd met kruiden en specerijen, zoals kaneel, abrikoos of gember. Deze drank kent zijn herkomst uit India, waar het ook wel Masala Chai wordt genoemd. Iedere Masala Chai verkoper uit het land heeft zo zijn eigen receptuur en zal deze nimmer prijsgeven.

Teastreet biedt verschillende chai thee blends aan op basis van zwarte, groene, rooibos of kruiden thee. Ontdek bijvoorbeeld de ‘Spice Girl Chai’ of de ‘Creamy Choc Chai Natural’. Drink de chai thee of puur of als chai-latte. Welke blend is jouw favoriet dit seizoen?

 

Teastreet chai selectie

Spicy black chai natural –  zwarte thee blend

Spice girl chai - zwarte thee blend

Green sweet chai– groene thee blend

Creamy choc chai natural– kruiden blend (cafeïnevrij)

Chill out chai– rooibos blend (cafeïnevrij)

 

Recept chai-latte

-       Kies een Teastreet chai thee.

-       Laat 1 maatlepel (perfect teaspoon) chai thee trekken in ongeveer

        125 ml kokend water (= halve beker).

        Een richtlijn voor de watertemperatuur en de trektijd staat per theesoort

        vermeld op www.teastreet.nl of op de achterzijde van de theeverpakking.

-       Schenk 125 ml (opgeklopte) warme melk bij de chai.

-       Voeg eventueel een beetje honing toe.

-       De chai-latte is klaar. Geniet!

over Teastreet

De thee van Teastreet onderscheidt zich niet alleen op het gebied van kwaliteit en smaak, maar is door de unieke verpakkingen tevens een lust voor het oog. Teastreet is het kwaliteitsmerk van losse bladthee en eigentijdse accessoires en maakt het drinken van thee tot een modern ritueel. Het merk kent in de basis acht verschillende theesoorten en varieert hiermee van zachte pure thee tot verkwikkende smaakvariaties. De webshop van Teastreet biedt dan ook voor iedereen een geschikte thee voor elke stemming en voor elk moment van de dag.