Gezondheidsvoordelen van theeGezondheidsvoordelen van thee
terug naar pressroom

Gezondheidsvoordelen van thee

Gezond genieten met Teastreet!

Thee is niet alleen erg lekker, het biedt ook vele gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. Zo heeft het drinken van een kop thee een positief effect op je stemming en door de theïne die de thee bevat geeft het jouw energielevel een flinke opkikker. Wist je dat thee bovendien veel anti-oxidanten, vitamines en mineralen bevat die je lichaam gezond houden? Lees verder voor nog meer gezonde thee weetjes!

 

 

Energie boost

Thee geeft je energie! Dit komt vanwege de theïne in de thee. Dit type cafeïne zorgt bovendien voor een meer gebalanceerde werking dan bij koffie. Theïne wordt namelijk langzamer opgenomen door het lichaam dan cafeïne. Het maakt je daardoor alert zonder het onrustige effect dat cafeïne uit koffie kan veroorzaken. Thee heeft daarnaast een rustgevende werking, waardoor stress vermindert. Het lichaam maakt dan minder van het hormoon cortisol aan, dat er op zijn beurt weer voor zorgt dat er minder visceraal vet wordt aangemaakt. Zo maakt de thee je energiek en zorgt het er tegelijkertijd voor dat je slank blijft.

 

Bloeddruk verlagend

Wat zelfs vele doorgewinterde theeliefhebbers niet weten is dat zwarte thee en groene thee de bloeddruk verlagen. Hiermee verklein je indirect de kans op een beroerte of andere hart- en vaatziektes. Dit effect bereik je al met het drinken van slechts drie koppen thee per dag. Voor mensen die niet aan de drie koppen van de warme drank komen, is het goed om te weten dat ook verse ijsthee van losse blad thee dit effect heeft.

 

Gezond genieten

Thee maakt sinds 2016 onderdeel uit van de vernieuwde schijf van vijf. Het menselijk lichaam heeft dagelijks namelijk behoefte aan een flinke dosis vocht. Thee zonder suiker is naast water een ideale drank om het lichaam mee te hydrateren. Bijkomend voordeel van deze drank is dat het in tegenstelling tot water een flink aantal antioxidanten, vitamines en mineralen bevat en dus extra gezond is! De gezondste thee variant is de groene thee, maar dat wil niet zeggen dat de andere theesoorten hun werk niet doen. Ook deze hebben positieve effecten op de gezondheid. Zo zit er bijvoorbeeld ook in rooibos antioxidanten, waaronder vitamine C, calcium en ijzer. Met welke thee ga jij je gezondheid een boost geven?

over Teastreet

De thee van Teastreet onderscheidt zich niet alleen op het gebied van kwaliteit en smaak, maar is door de unieke verpakkingen tevens een lust voor het oog. Teastreet is het kwaliteitsmerk van losse bladthee en eigentijdse accessoires en maakt het drinken van thee tot een modern ritueel. Het merk kent in de basis acht verschillende theesoorten en varieert hiermee van zachte pure thee tot verkwikkende smaakvariaties. De webshop van Teastreet biedt dan ook voor iedereen een geschikte thee voor elke stemming en voor elk moment van de dag.