September 2015September 2015September 2015
terug naar pressroom

September 2015

Zuinig backpacken in Zuid-Afrika

In je eentje, met je partner of misschien wel met een vriend of vriendin. Backpacken is goedkoop, je ontmoet een hoop andere reizigers en bevindt je meer tussen de locals. Je hebt alle vrijheid van de wereld en backpacken is dé manier om een land echt te leren kennen. Door te backpacken, kun je geld besparen dat je weer kan besteden aan activiteiten op bestemming.

 

Slaapplek

Als je op vakantie gaat, wil je natuurlijk wel verzekerd zijn van een fijn onderkomen. Als backpacker in Zuid-Afrika heb je de keuze uit 180 hostels die vaak van goede kwaliteit zijn. Je kunt ervoor kiezen in een dorm te slapen, dit is de goedkoopste oplossing. De single en double rooms zijn vaak een stuk duurder. Maar wil je nog meer op de centjes letten, ga dan kamperen! In de tuin van een hostel kun je vaak je eigen tent neerzetten. Ook zijn er genoeg campings bij natuurparken waar je één wordt met de Zuid-Afrikaanse natuur.

 

Genieten op de mooiste stranden

Je kunt prima genieten van een dagje strand zonder al te veel geld uit te geven. Pinguïns kijken op Boulder Beach dichtbij Kaapstad, lekker picknicken, braaien of de zonsondergang bekijken: het hoeft niet veel te kosten om mooie herinneringen te maken. Veel reizigers hebben surfen op hun to-do list staan. Bij Coffee Shack in het plaatsje Coffee Bay kun je gezellig lessen met een groepje. Maar ook bij High Five Capetown in Kaapstad en Surf-Jbay in Jeffrey’s Bay is het niet duur om een surfles te volgen.

 

Altijd beschikbaar

Als je op vakantie bent is het wel fijn contact met het thuisfront te onderhouden. Dit kan natuurlijk via je eigen telefoon. Zorg dan echter wel dat je altijd je mobiele data uitgeschakeld houdt als je niet wil dat er terug in Nederland een enorme telefoonrekening op je ligt te wachten. Als je toch wilt bellen kun je beter een Afrikaanse simkaart kopen van de provider B4iGO, dit kost je nog geen tien cent per minuut. Het is ook mogelijk een telefoon te huren bij Vodacom Rentals. Wil je even internetten, maak dan gebruik van Wi-Fi-netwerken van hotels of horecagelegenheden, die vaak gratis zijn. Voor echt goed internet ga dan naar Superette in Woodstock of Peter’s House in Tamboerskloof waar je ook nog eens heerlijk kan eten.

 

Op avontuur in de natuur

Op het ontdekken van wildlife in Zuid-Afrika kun je bezuinigen door overdag een safaripark te verkennen en de jeep te delen met andere reizigers. Als je op de overnachting wil besparen, kun je overnachten in een safaritent. Luxe, maar toch goedkope safaritenten vind je in het rest camp Punda Maria in het Kruger Park en bij Boulders Game Ranch & Bush Lodges dichtbij het Kruger Park. Ben je een echte fan en wil je meerdere parken bezoeken? Dan is het aanschaffen van een Wild Card een aanrader.

 

Meer  tips  over  reizen  (met  een  beperkt  budget)  in  Zuid  Afrika?  Kijk op www.MijnZuidAfrika.nl.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

Mijn Zuid Afrika
South African Tourism

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism