SafariportrettenSafariportrettenSafariportretten
terug naar pressroom

Safariportretten

Mensen zijn soms net dieren! En andersom…

Zuid-Afrika staat bekend om haar indrukwekkende natuur en de mogelijkheid om wildlife te spotten, zoals de bekende big five. South African Tourism start 11 tot en met 31 maart de campagne ‘Safariportretten’, waarbij je met jouw gezin dezelfde pose aanneemt als de Zuid-Afrikaanse dierenfamilie en dit op de foto zet. Hierdoor maakt jouw gezin direct kans op kaartjes voor Safaripark Beekse Bergen, waar de big five alvast te bewonderen is. Wat denk je, op welke dierenfamilie lijkt jouw gezin het meest?

 

De olifant

Om olifanten te kunnen zien kan je het beste naar Addo Elephant National Park, wat bekend staat om zijn mooie natuur, met veel groen en bijzondere planten en bomen. Olifanten zijn de vriendelijke reuzen op de Zuid-Afrikaanse game reserves. Ze leven in grote familiegroepen en hebben een beschermend karakter: ze zorgen goed voor zichzelf en het gezin. Ze zijn kalm en nuchter en worden maar zelden kwaad.

 

De leeuw

Het bekendste park van Zuid-Afrika, het Krugerpark, is een goede plek om de leeuw te bewonderen. Uit de familie der katachtigen is de leeuw het grootste roofdier. Tijdens een safari kan je het beste op de staart van een leeuw letten, deze geeft zijn of haar humeur goed aan. In tegenstelling tot een hond geeft een leeuw met het heen en weer zwaaien van de staart aan dat hij zal gaan aanvallen.

 

De buffel

Een van de gevaarlijkste dieren van Afrika is de Afrikaanse buffel. Zoals bekend is van buffels leven zij in kuddes, wat voor een prachtig plaatje zorgt. Als je op safari bent kan je ze vooral, net als de olifant, bij het water vinden. Ze moeten namelijk dagelijks meerdere liters drinken. De buffel is te vinden in het bekende safaripark Aquila Game Reserve, wat op ongeveer twee uur rijden van Kaapstad ligt.

 

De neushoorn

In Zuid-Afrika leven de zwarte neushoorn, deze herken je aan zijn punt lip en de witte neushoorn, ook wel de breedlip-neushoorn genoemd. De zwarte en witte neushoorns zijn goed te spotten in het op een-na-oudste park van Zuid-Afrika: Hluhluwe Game Reserve park. De neushoorn leeft vaak afgezonderd en in zijn eigen territorium. Als je meerdere neushoorns bij elkaar ziet, gaat het meestal om een vrouwtje met haar jong.

 

Luipaard

Het Sabi Sands Game Reserve park is de beste plek om een luipaard in het wild te zien en ligt direct naast het Kruger park. Door de vele waterbronnen die het park heeft zie je vaak grote groepen dieren hier drinken. Dit is dé plek waar de luipaard zijn prooi zoekt, dus je kan ‘m met veel geluk ook in actie zien.

 

Safariportretten

Op www.mijnzuidafrika.nl/safariportretten kan je van 11 maart tot en met 31 maart ontdekken op welke dierenfamilie jouw gezin het meeste lijkt en direct kans maken op kaartjes voor het hele gezin naar Safaripark Beekse Bergen.

 

Het stappenplan is als volgt:

  1. Vul je gezinssamenstelling in
  2. Kies jouw favoriete Zuid-Afrikaanse dierenfamilie
  3. Ga op de foto zoals de dierenfamilie
  4. Upload je foto
  5. En check hoeveel jullie op elkaar lijken!

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

Mijn Zuid-Afrika

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism