Nieuwe campagne South African Tourism: SafariportrettenNieuwe campagne South African Tourism: SafariportrettenNieuwe campagne South African Tourism: Safariportretten
terug naar pressroom

Nieuwe campagne South African Tourism: Safariportretten

Mensen zijn soms net dieren! En andersom…

Zuid-Afrika staat bekend om haar indrukwekkende natuur en de mogelijkheid om wildlife te spotten, zoals de bekende big five. South African Tourism start 11 tot en met 31 maart de campagne ‘Safariportretten’, waarbij bezoekers van MijnZuidAfrika.nl met hun gezin dezelfde pose aannemen als de Zuid-Afrikaanse dierenfamilie en het gezin zo op de foto zetten. Hierdoor maken ze direct kans op kaartjes naar Safaripark Beekse Bergen, waarbij ze alvast de kans krijgen om de big five te bewonderen.

 

De olifant

Om olifanten te kunnen zien kunnen vakantiegangers het beste naar Addo Elephant National Park, wat bekend staat om zijn mooie natuur, met veel groen en bijzondere planten en bomen. Olifanten zijn de vriendelijke reuzen op de Zuid-Afrikaanse game reserves. Ze leven in grote familiegroepen en hebben een beschermend karakter: ze zorgen goed voor zichzelf en het gezin. Ze zijn kalm en nuchter en worden maar zelden kwaad.

 

De leeuw

Het bekendste park van Zuid-Afrika, het Krugerpark, is een goede plek om de leeuw te bewonderen. Uit de familie der katachtigen is de leeuw het grootste roofdier. Tijdens een safari kan er het beste op de staart van een leeuw gelet worden, deze geeft zijn humeur goed aan. In tegenstelling tot een hond geeft een leeuw met het heen en weer zwaaien van de staart aan dat hij zal gaan aanvallen.

 

De buffel

Een van de gevaarlijkste dieren van Afrika is de Afrikaanse buffel. Zoals bekend is van buffels leven zij in kuddes, wat voor een prachtig plaatje zorgt. Op een safaritocht kunnen ze vooral, net als de olifant, bij het water gespot worden. Ze moeten namelijk dagelijks meerdere liters drinken. De buffel is te vinden in het bekende safaripark Aquila Game Reserve, wat op ongeveer twee uur rijden van Kaapstad ligt.
 

De neushoorn

In Zuid-Afrika leven de zwarte neushoorn (deze is te herkennen aan zijn punt lip) en de witte neushoorn, ook wel de breedlip-neushoorn genoemd. De zwarte en witte neushoorns zijn goed te spotten in het op een-na-oudste park van Zuid-Afrika: Hluhluwe Game Reserve park. De neushoorn leeft vaak afgezonderd en in zijn eigen territorium. Als er meerdere neushoorns bij elkaar worden gezien, gaat het meestal om een vrouwtje met haar jong.

 

Luipaard

Het Sabi Sands Game Reserve park is de beste plek om een luipaard in het wild te zien en ligt direct naast het Kruger park. Door de vele waterbronnen die het park heeft zijn er vaak grote groepen dieren te vinden die daar drinken. Dit is dé plek waar de luipaard zijn prooi zoekt, dus men kan deze met veel geluk ook in actie zien.

 

Safariportretten

Op www.mijnzuidafrika.nl/safariportretten kan de bezoeker van 11 maart tot en met 31 maart ontdekken op welke dierenfamilie het eigen gezin het meeste lijkt en direct kans maken op kaartjes naar Safaripark Beekse Bergen.

 

Het stappenplan is als volgt:

  1. Vul de gezinssamenstelling in
  2. Kies de favoriete Zuid-Afrikaanse dierenfamilie
  3. De familie gaat op de foto zoals de dierenfamilie
  4. Uploaden van foto
  5. Wat is de gelijkenis?      

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

Mijn Zuid-Afrika

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism