Mei 2015Mei 2015
terug naar pressroom

Mei 2015

Op Safari in Zuid-Afrika

Een van de redenen om naar Zuid-Afrika te gaan is de enorm gevarieerde en indrukwekkende natuur die Zuid-Afrika rijk is. Er is een grote fascinatie voor de Afrikaanse vlakten en de wilde dieren, onder andere de bekende big five. Wil jij zeker zijn dat je de big-five hebt gespot na je bezoek aan Zuid-Afrika? Wij geven je de beste tips

 

Op zoek naar de Big Five

Een aantal parken in Zuid-Afrika staat bekend om de diersoorten die daar het meest voorkomen. Wij geven je een overzicht van de parken die je het best kunt bezoeken om de big five – de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en de luipaard – gezien te hebben.

 

Om olifanten te spotten kun je het beste naar het Addo Elephant National Park. Dit park ligt 75 kilometer ten noorden van Port Elizabeth in de Oostkaap. Ooit, na veel strooptochten, waren er nog maar 11 stuks over in dit park, gelukkig zijn dit er onderhand weer 450 olifanten. Het landschap van Addo Elephant National park is ook prachtig door het vele groen en de bijzondere flora. 

 

Het Sabi Sands Game Reserve park is wellicht de beste plek ter wereld om het luipaard te zien. Het is het meest bekende privé-reservaat dat direct naast het Kruger National Park ligt. Sabi Sands kent een ongekende wilddichtheid door de vele waterbronnen die er te vinden zijn. Grote groepen dieren verblijven bij deze waterbronnen wat de grote roofdieren aantrekt en zorgt voor een spectaculaire wildlife experience.

 

Voor leeuwen en de Afrikaanse buffel moet je een bezoekje brengen aan het Kruger National Park. De grootste populatie leeuwen bevindt zich namelijk in het Kruger Park. Het Kruger Park is het grootste park van Zuid-Afrika; op zijn breedste punt is het park maar liefst 65 km breed en van noord naar zuid maar liefst 360 kilometer. 

 

Het op een-na-oudste park van Zuid-Afrika is het Hluhluwe Game Reserve park in Kwazulu-Natal. Het park bestaat uit twee delen: Hluhluwe en Umfolozi, verbonden door een soort corridor. In dit park bevinden zich vooral veel neushoorns, zowel de witte als de zwarte, waarmee je je big five compleet maakt. Het heuvelachtige park kan je het beste in de zomer bezoeken, dan zijn de meeste dieren te spotten. Want naast neushoorns vind je hier ook leeuwen, olifanten en giraffen.

 

Wildcard

Als je alle parken wilt bezoeken ben je het goedkoopste uit met een Wild Card van SAN Parks. Voor RAND 1670 heb je onbeperkt toegang tot alle aangesloten parken in Zuid-Afrika. Ideaal dus als je gegarandeerd de big five wilt spotten. Voor meer informatie kijk op www.sanparks.org.

 

Do's and Don'ts

Wat moet je vooral wel, en wat vooral níet doen als je op safari gaat? Bekijk dan dit filmpje!

 

Meer tips over safari’s in Zuid Afrika? Kijk op www.MijnZuidAfrika.nl.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

Mijn Zuid Afrika
South African Tourism

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism