Maart 2015Maart 2015Maart 2015
terug naar pressroom

Maart 2015

Wijnland Zuid-Afrika

Zuid-Afrika staat niet alleen bekend om zijn wildlife, maar ook de prachtige wijngaarden. Minder bekend zijn de wijnfestivals; bijvoorbeeld Riebeek Valley Olive Festival in mei en Franschhoek Uncorked Wijnfestival in september. 

 

Wijnfestivals

Breng in mei een bezoekje aan het Riebeek Valley Olive Festival. Van 1 tot 3 mei vindt dit jaarlijks terugkerende lifestyle festival plaats. Het is verkozen tot een van de beste food festivals van de Western Cape, vanwege zijn heerlijke olijven, wijnen, kaas, augurken, jam, brood en de gevarieerde mix van lokaal karakter. Deze ingrediënten samen maken van dit festival een memorabel feest.

 

In juni kun je naar twee wijnproeverijen van de Old Mutual Trophy Wine Show, de meest prestigieuze wijn award show van Zuid-Afrika. Op vrijdag 12 juni vindt een wijnproeverij plaats in Kaapstad en op donderdag 18 juni in Johannesburg. 

 

In september breekt de lente aan in Zuid-Afrika en is het aangenaam warm. September is daarom een bijzonder geschikte tijd om de tuinroute af te reizen en in deze tijd vind ook het Franschhoek Uncorked Wijnfestival plaats. Dit festival wordt georganiseerd op de prachtige wijnboerderijen in de Franschhoek vallei. Je kunt deze twee dagen de bekroonde wijnmakerijen langs, maar ook de kleinere en minder bekende wijnplekken een bezoekje brengen. Goede wijn en een prachtig uitzicht gegarandeerd.

 

Het Swartland is op dit moment een van de meest besproken wijnregio’s van Zuid-Afrika. Van 6 tot 7 november vindt hier de Swartland Revolution plaats. Het doel van het festival is om awareness te creëren voor het gebied en zijn wijnen. Het evenement wordt veel bezocht door particuliere klanten, mensen uit de wijnhandel en de media. 

 

Bring your own

Wist je dat je in sommige restaurants in Zuid-Afrika je je eigen wijn mee kunt brengen? Er wordt dan wel een ‘kurkvergoeding’ gevraagd door de obers voor het openen van de fles en het gebruik van de glazen. Let wel even goed op of er op de kaart ‘corking fee’ of iets gerelateerd staat, vooral in de wat duurdere restaurants is dit namelijk niet mogelijk. Bij twijfel kun je het natuurlijk altijd vragen aan het bedienend personeel.

 

Local=lekker tour

Volgens Myrna van Pinxteren kun je Zuid-Afrika het best ontdekken samen met de lokale bevolking en moet je genieten van alles dat Zuid-Afrikaans is. Een aanrader is volgens haar een tour met Bike ’n Wines: een fietstocht door het wijnland. Samen met een lokale gids fiets je door de wijnvelden, ruik je de druiven en proef je de wijn van de wijnboerderijen die je onderweg bezoekt. In de wijnkelders kun je een kijkje nemen en de wijn uit het vat proeven. De dag wordt afgesloten met een Brandy proeverij bij een gerenommeerde destilleerderij.

 

Gerecht voor bij de wijn

Een typisch Zuid Afrikaans gerecht wat heerlijk is bij een glaasje wijn is samosa. Vooral in Durban wordt dit door Indiase gerecht veel gegeten. Een samosa is een gefrituurd of gebakken pasteitje met een hartige vulling zoals kip of lamsvlees met ui, groenten en veel kruiden. Voor een vegetarische variant kan het vlees vervangen worden door aardappel. Dit gerecht is heerlijk bij een glaasje Chardonnay. 

 

Dorst gekregen? Voor meer informatie kijk op www.MijnZuidAfrika.nl.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Sabine Hardick
s.hardick@simplymarketing.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

MijnZuidAfrika
South African Tourism

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism