Januari 2015Januari 2015Januari 2015
terug naar pressroom

Januari 2015

South-Africa on a Budget

Tips & Tricks

Met een beperkt budget op reis en toch naar Zuid-Afrika? Geen probleem. Lees hier hoe je in Zuid-Afrika kunt reizen met een beperkt budget. 

 

De mooiste uitzichten

In Zuid-Afrika zijn er genoeg plekjes met een bijzonder uitzicht. En dat is helemaal gratis. Een top vijf van de mooiste uitzichten volgens MijnZuidAfrika.nl: (1) Golden Gate Hoogland, (2) het Olifants Rest Camp in het Nationaal Park Kruger, (3) God's window, (4) Knysna-lagune en (5) de Augrabies Falls. Uiteraard is dit slechts een selectie van al het moois dat er te zien is. 

 

Markten

Op de markten van Zuid-Afrika kun je goedkoop eten, goedkoop shoppen en ook nog eens cultuur snuiven. In Kaapstad vind je van vrijdag tot en met zondag de Hout Bay Harbour Market. Je vindt hier verse etenswaren, wijnen, bieren en live muziek. 

Geen tijd om naar de markt te gaan in Kaapstad? Er is ook een hele fijne markt in Johannesburg, de Rosebank Rooftop Market. Deze markt vindt elke zondag plaats. Met maar liefst 600 kraampjes vol kleding, keramiek, arts&crafts, antiek en sieraden perfect voor een dagje cultuur snuiven. Afdingen hoort erbij, dus wees geen dief van je eigen portomonee. 

 

Vervoer

Om te reizen naar de volgende plek is er de Baz Bus. Je betaalt voor de bus een vast bedrag en kan dan zelf bepalen wanneer je met die bus wil gaan. Bestel je ticket vooraf online. 

Reis je liever met de trein? Kies dan voor de Shosholoza Mey, de treinverbinding tussen Johannesburg en Kaapstad. Deze trein biedt comfortabele zit- en slaapplaatsen in verschillende klassen. Tijdens de reis kun je genieten van een prachtig uitzicht. 

 

Lekker eten 

Op vakantie hoef je eindelijk even niet zelf te koken. Lekker uit eten en genieten van de local cuisine. Ook in Zuid-Afrika kan dit met een klein budget. Op MijnZuidAfrika.nl worden er enkele restaurants genoemd die maaltijden serveren die vriendelijk zijn voor je buik en je portomonee. 

Zo kun je van de heerlijke vegetarische Indiase en Pakistaanse cuisine met een erg goede prijs / kwaliteit verhouding eten bij Shayona in Johannesburg. Of probeer een stuk cheesecake bij Taigel. Ook in Cape Town kun je heerlijk voordelig eten. Na een dagje slenteren in de haven kun je stoppen voor een visje met friet bij Fish on the Rocks, Hout Bay. Of ga langs bij Baked Bistro en kies voor een wrap, hamburger of pizza in combinatie met een overheerlijk kopje koffie. 

 

Meer tips over reizen (met een beperkt budget) in Zuid-Afrika? Kijk op www.MijnZuidAfrika.nl

Bronvermelding:

Flickr - Martie Swart

Flickr - Celso Flores

Flickr - David Pusehouse

Flickr - Flowcomm

Flickr - StevenTan

Instagram - Superbori

Wikimediacommons 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

South African Tourism
Mijn Zuid Afrika

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism