April 2015April 2015
terug naar pressroom

April 2015

Adventure in Zuid-Afrika

Hiken, kitesurfen, duiken met krokodillen, paragliden en skydiven, Zuid-Afrika is bekend om de extreme sporten en activiteiten die er te doen zijn. 

 

Sandboarden bij Jeffreys Bay

Een populaire activiteit in Zuid-Afrika is sandboarden. Dit wordt veel gedaan in de buurt van Kaapstad en in de Oostkaap. Bij Jeffreys Bay denk je misschien eerder aan surfen dan aan sandboarden, maar de duinen van Jeffreys Bay bieden veel plezier aan zowel de doorgewinterde snowboarder als aan de beginner. 

 

Bungeejumpen van de Bloukransbrug

Als het om pure adrenaline gaat, is er niets dat de Bloukrans-bungeejump overtreft. De 216 meter hoge Bloukansbrug is een van de hoogste bungeejump locaties ter wereld en ligt midden in een prachtig natuurgebied. Zelfs de meest hardcore adrenaline junkies moeten even slikken als ze aan de beurt zijn om te springen. De brug ligt aan de Tuinroute en geldt als een van de meest spectaculaire bungeejumps in Zuid-Afrika.

 

Mkomazi River Rafting

In de oostelijke provincie KwaZulu Natal kun je vanuit de kleine dorpjes Himeville en Underberg een 3-daagse ‘river rafting’ trip maken. De eerste dag word je opgepikt door het Outrageous Adventures team, om vervolgens in een 2 of 6-persoons raft de prachtige Mkomazi rivier af te gaan. Als het woeste water het toelaat kun je ondertussen ook nog genieten van het schitterende natuurschoon van dit gebied.
Voor meer informatie en boeken klik hier.

 

Tsitsikamma Canopy Tour 

Dwars door het Tsitsikamma National Park loopt een prachtige kabelbaantour. In de bossen zijn in de hoge geelhoutbomen vlonders aangebracht met meterslange kabelbanen. Op hoge snelheid heb je zo een geweldig uitzicht. De tour duurt ongeveer drie uur en is door gidsen zorgvuldig uitgezet, zonder de natuur te beschadigen. De gidsen kennen de route als geen ander en kunnen je veel vertellen over de flora en fauna die in het National Park te vinden zijn.

 

Canyoning 'Kloofing' Tour

Een ‘Kloofing’ tour bij de Magaliesberg is een echte aanrader. Gids Rob neemt je ‘s ochtends mee langs allerlei prachtige vergezichten. Na een stevige lunch, namelijk een hele gebraden kip, is het tijd voor een pittige tocht over rotsen en door de kloof, abseilen en zwemmen door het bergwater, om na 4 uur terug te keren in het kamp. 

 

TRY BEFORE YOU DIE

 

Kaapstad per sidecar

Een stoere manier om Kaapstad te ontdekken is per Sidecar. Cruisend langs de hoogtepunten van deze stad, met onder andere Bo Kaap, Castle of Good Hope, Greenmarket Square en Company’s Gardens, om te eindigen op Signal Hill met een prachtig uitzicht van de Tafelberg op Kaapstad. Een echte must do! Meer info is hier te vinden.

 

Durf jij het aan? Voor meer informatie kijk op www.MijnZuidAfrika.nl.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Xanne Liebregts
x.liebregts@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Succes voor Kaapstad ondanks waterschaarste
Zuid-Afrika in 360 graden
Rough Guides lezers roepen Zuid Afrika uit tot #5 mooiste land ter wereld
Online kookshow: Smaaklik Suid-Afrika

LINKS

MijnZuidAfrika
South African Tourism

SOCIAL MEDIA South Africa Tourism