terug naar pressroom

Søstrene Grene en Plan International gaan samenwerking aan

 

Plan International en Søstrene Grene starten een drie jaar durende samenwerking met als doel gelijke kansen voor alle kinderen. Bij Søstrene Grene gelooft men dat er meer gelijkheid moet zijn op deze wereld. Wanneer iedereen elkaar als zussen behandelt, zal de wereld een mooiere plek worden. Met deze gedachte is deze samenwerking van start gegaan.

 

Søstrene Grene steunt al vele jaren goede doelen, maar deze samenwerking met Plan International heeft als doel extra ondersteuning en meer aandacht te genereren voor het werk dat gedaan wordt om UN Doelstelling nr. 5 te bereiken: Gendergelijkheid. Op veel plekken ter wereld hebben kinderen nog steeds geen gelijke kansen en levenskwaliteit, daarom vindt Søstrene Grene het uiterst belangrijk Plan International te steunen in het bewaken van de kinderrechten, met de nadruk op meisjes.

 

Mikkel Grene, eigenaar en CEO van Søstrene Grene, zegt:

“Bij Søstrene Grene heerst een bedrijfscultuur die we de Sister spirit noemen. Dit is geïnspireerd op de hechte band tussen zussen en betekent voor ons dat we samen sterk staan en elkaar steunen. We willen deze positieve houding verspreiden omdat we denken dat dit de wereld een beetje meer gelijk kan maken en het op die manier een aangenamere plek om te leven zal zijn. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we deze belangrijke kwestie kunnen steunen."

 

De nieuwe samenwerking met Plan International heeft als doel de levenstandaard van jongens en meisjes te verbeteren om zo gelijke kansen te bieden en betere leefomstandigheden te verzekeren, zo kunnen ze in de toekomst een betere en rechtvaardigere samenleving opbouwen. Søstrene Grene heeft meer dan 240 vestigingen in Europa waar de komende drie jaar verschillende producten verkocht zullen worden waarbij een deel van de winst naar Plan International zal gaan.

 

Gwen Wisti, directeur van Plan Internationaal in Denemarken, zegt:

“Wij zijn erg tevreden met de steun en bijdrage die Søstrene Grene zal leveren. Zulke samenwerkingen zijn essentieel voor ons om een betere toekomst voor de kinderen te kunnen creëren. Dankzij deze samenwerking, is Plan International zichtbaar in alle winkels en krijgen we een unieke kans om Søstrene Grene’s klanten bewust te maken over de weg die we nog moeten afleggen tot gendergelijkheid”.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Back to Basics Collectie 2020
Kinderinterieur en Speelgoed Collectie 2020
Feest Collectie 2020
Haal Hygge in huis

LINKS

Søstrene Grene

SOCIAL MEDIA Søstrene Grene

over Plan International

Plan International Nederland is onderdeel van Plan International. Plan International werkt sinds 1937 aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden voor kinderen in ontwikkelingslanden, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Met projecten in ruim 50 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika komt Plan International wereldwijd op voor de rechten van kinderen en een betere naleving van het Verdrag voor de Rechten van het Kind. Plan International is een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. In Nederland bestaat Plan sinds 1975.

over Søstrene Grene

Søstrene Grene is een Deense retailketen die ernaar streeft om het dagelijks leven met esthetische ontwerpen, creativiteit, geluk en ‘hygge’ te verrijken. De keten heeft meer den 240 winkels in verschillende Europese landen en is ook in Japan gevestigd. De Deense naam en het unieke concept is in ieder land hetzelfde, waar je ook de Søtrene Grene binnenstapt. Inmiddels wordt de keten vanuit het hoofdkantoor in Aarhus door de tweede generatie beheerd en bestuurd. De winkels zijn voornamelijk opgericht door middel van joint venture of franchise. Duidelijke waarden en een sterke bedrijfscultuur zijn inherent aan Søstrene Grene, die vorige jaren een enorme groei en uitbreiding kende.