Opening Antwerpen
terug naar pressroom

Opening Antwerpen

Deense interieur retailketen Søstrene Grene opent eerste winkel in België

Stijlvolle stoelen, elegante glazen vazen, houten keukenaccessoires, garen in delicate kleuren en nog veel meer. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van datgene wat de Belgische klanten binnenkort kunnen ontdekken in de allereerste Belgische Søstrene Grene winkel. De Deense interieur retailketen opent op 18 mei haar winkel in de Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen.

 

Het Deense merk is de laatste jaren snel gegroeid in Europa. Opgericht in Aarhus, Denemarken, in 1973, telt de keten inmiddels meer dan 180 winkels in 15 landen. Het familiebedrijf blijft verder groeien in landen zoals Duitsland, Frankrijk en Nederland. Alleen al in Duitsland zijn er sinds de start in juni 2016, 25 winkels in het land geopend. En nu is de tijd gekomen om België aan het portfolio toe te voegen.

 

Julien Duval sluit zich aan bij het bedrijf als franchise partner in België.

 

"Ik ben zeer enthousiast om Søstrene Grene naar België te brengen. Ik ken de winkels en het concept al langer. Mijn vrouw en ik zijn trouwe klanten. Ik geloof dat het unieke merk en haar mooie design een goeie match zijn met de Belgische markt en ik kijk er naar uit om iedereen te verwelkomen tijdens de grote opening”, zegt Julien Duval.

 

De uitbreiding van het bedrijf is het resultaat van de positieve reacties van klanten op het unieke concept. Zo heeft Søstrene Grene meer dan 2 miljoen volgers op sociale media. De retailketen is gespecialiseerd in woonaccessoires, keukengerei, cadeaupapier, DIY artikelen, briefpapier en klein meubilair. Het merk representeert een Scandinavische design esthetiek met haar brede assortiment voor huis decoratie en dat allemaal voor een betaalbare prijs. Twee derde van het productassortiment bestaat uit een hoofdcollectie die gedurende het hele jaar verkrijgbaar is. Een derde van de collectie wisselt wekelijks. Zo biedt Søstrene Grene haar klanten telkens weer een nieuwe ervaring en nieuwe producten om uit te proberen.

 

De winkels zijn ontworpen om klanten een moment van rust te bezorgen in hun drukke dagelijks leven wanneer zij de planken afspeuren op zoek naar nieuwe ontdekkingen. De winkelindelingen lijken op labyrinten, waar de kleurrijke producten netjes worden gepresenteerd in een aangename, zachte verlichting, bereikbaar vanuit houten kratjes waardoor het mogelijk is om de producten zelf te ontdekken en aan te raken, terwijl klassieke muziek in de winkel te horen is.

 

Het merk beschrijft het verhaal van de personages Anna en Clara Grene; twee zussen op leeftijd die ijverig werken aan het creëren van kleine maar fijne verschillen in het dagelijks leven.

 

Søstrene Grene werd in 1973 opgericht door de familie Grene in hun woonplaats Aarhus, Denemarken. Het bedrijf is nog steeds in handen van de familie. CEO Mikkel Grene is verheugd om België toe te voegen aan het familiebedrijf.

 

"België ligt in het middelpunt van onze drie huidige uitbreidinglanden; Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het is volkomen logisch voor ons om ook de Belgische markt te betreden. België is een prachtig land met een rijke historie en veel cultuur, en om deze redenen vinden we dat Søstrene Grene perfect binnen het land past. Wij hopen dat de winkel in Antwerpen de start is van een nieuw groot avontuur", zegt CEO Mikkel Grene.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Jeffrey Struijk
j.struijk@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Magische kerst met Søstrene Grene
The Joy of Beauty: nieuwe voorjaarscollectie van Søstrene Grene
Vier kerst samen met Søstrene Grene
Huiselijke harmonie: de herfstcollectie van Søstrene Grene

LINKS

Søstrene Grene

SOCIAL MEDIA Søstrene Grene

over Søstrene Grene

Søstrene Grene is een Deense retailketen, die ernaar streeft om het dagelijkse leven te verrijken met esthetische ontwerpen, creativiteit, geluk en ‘hygge’, een speciale staat van tevredenheid, warmte en leven in het heden. De winkel biedt een groot assortiment aan producten voor huis, interieur, keuken, ambacht, DIY, feestartikelen, cadeauartikelen, school, kantoor, kinderen en een verscheidenheid aan items voor de seizoenen. Met een altijd veranderend assortiment en prijzen die nooit hoger zijn dan nodig is, wenst het familiebedrijf een prachtige wereld te creëren waar mooie spullen toegankelijk zijn en creativiteit wordt aangemoedigd.

 

Het merk draait rond het verhaal van karakters Anna en Clara Grene; twee oudere zussen die ijverig werken aan het maken van kleine maar fijne verschillen in het dagelijks leven. De inspiratie van de zussen halen zij uit de Grene familie, dat is de familie die Søstrene Grene in 1973 heeft opgericht en die het bedrijf tot op de dag van vandaag bezitten en runnen. Søstrene Grene heeft meer dan 180 winkels in 15 landen en er worden steeds meer winkels geopend.