Familiebedrijf breidt uit in Europa:  Søstrene Grene opent in MaastrichtFamiliebedrijf breidt uit in Europa:  Søstrene Grene opent in MaastrichtFamiliebedrijf breidt uit in Europa:  Søstrene Grene opent in Maastricht
terug naar pressroom

Familiebedrijf breidt uit in Europa: Søstrene Grene opent in Maastricht

 

Op 12 oktober zal het Deense retailmerk Søstrene Grene een nieuwe winkel openen in de Nieuwstraat in Maastricht. De nieuwe winkel is de volgende in een reeks filialen die het winkelconcept in de afgelopen jaren heeft geopend. In de afgelopen tijd heeft het bedrijf een groei in Europa meegemaakt en is inmiddels in landen zoals Duitsland, Frankrijk, Nederland, Ierland, Noorwegen en Zwitserland gevestigd. Als kers op de taart ontvangen de eerste 100 bezoekers van de winkel een verrassing.

 

Of u nou een Søstrene Grene in Parijs of Stockholm bezoekt, u zult dezelfde ontspannen winkelomgeving binnenwandelen. De donkere muren, de klassieke muziek en verrassende routing gevuld met interieur, kleine meubels, keuken accessoires, DIY artikelen en speelgoed zijn kenmerkend voor de winkelketen.

 

Het merk is in 1973 in Denemarken opgericht door het echtpaar Inger Grener en Knud Cresten Vaupell Olsen. Zij wilden een winkel zoals geen ander creëren. Een plek waar klanten hun creativiteit de vrije loop kunnen laten. Voor de presentaties van de winkel werden zij geïnspireerd door het ballet en toneel, en door twee oudere familieleden kwamen ze op het idee van de zussen Anna en Clara, die symbool staan voor van alle waarden en ideeën van Søstrene Grene. Tot op de dag van vandaag vertegenwoordigen Anna en Clara nog steeds de stem van Søstrene Grene; van de handgeschreven bordjes in de winkels tot de geprinte catalogus, waar de verschillende collecties meerdere keren per jaar in gepresenteerd worden.

 

Het concept is zeer populair gebleken onder de klanten, wat ertoe heeft geleid dat het merk al jaren sterk uitbreidt. De wonderlijke wereld van Anna en Clara is inmiddels uitgegroeid tot 220 winkels. Het is nog steeds een familiebedrijf, de tweede generatie van de Grene familie staat nu namelijk aan het roer. Mikkel Grene, de zoon van de oprichters, is de CEO.

 

“Ik herinner mijn vele bezoeken als kind aan de originele winkel in Aarhus nog. Waar ik na schooltijd de producten hielp prijzen. Destijds konden wij ons echt niet voorstellen dat Søstrene Grene zo’n groei zou doormaken en dat wij het geluk zouden hebben om dit te ervaren. Hoewel de ziel van het bedrijf altijd hetzelfde zal zijn, willen wij wel blijven vernieuwen zodat klanten iedere keer verrast worden wanneer ze een winkel binnenlopen. Het perfectioneren van het aanbod van onze winkel voor onze klanten verveelt nooit.” Vertelt Mikkel Grene. De expansie van Søstrene Grene is in de afgelopen jaren in versneld tempo gegaan, er worden bijna wekelijks nieuwe winkels geopend.

 

“We zijn erg kieskeurig wanneer het op het kiezen van onze winkellocaties aankomt. We willen er altijd zeker van zijn dat de locatie van de winkel en de omgeving ervan ons toelaat om de meest wonderlijke ervaring voor onze klanten te creëren. In Maastricht en in het bijzonder de Nieuwstraat hebben wij een goede locatie gevonden met een gezellige en plezierige sfeer, en ik weet zeker dat het een geweldige toevoeging aan onze collectie van winkels wordt.” Aldus Mikkel Grene.

 

Søstrene Grene

Nieuwstraat 9

6211 CR Maastricht

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Magische kerst met Søstrene Grene
The Joy of Beauty: nieuwe voorjaarscollectie van Søstrene Grene
Vier kerst samen met Søstrene Grene
Huiselijke harmonie: de herfstcollectie van Søstrene Grene

LINKS

Søstrene Grene

SOCIAL MEDIA Søstrene Grene

Over Søstrene Grene

Søstrene Grene is een Deense retailketen, dat ernaar streeft om het dagelijkse leven te verrijken met esthetische ontwerpen, creativiteit, geluk en ‘hygge’, een speciale staat van tevredenheid, warmte en leven in het heden. De winkel biedt een groot assortiment aan producten voor huis, interieur, keuken, ambacht, DIY, feestartikelen, cadeauartikelen, school, kantoor, kinderen en een verscheidenheid aan items voor de seizoenen. Met een altijd veranderend assortiment en prijzen die nooit hoger zijn dan nodig is, wenst het familiebedrijf een prachtige wereld te creëren waar mooie spullen toegankelijk zijn en creativiteit wordt aangemoedigd.

 

Het merk draait rond het verhaal van personages Anna en Clara Grene; twee oudere zussen die ijverig werken aan het maken van kleine maar fijne verschillen in het dagelijks leven. De inspiratie van de zussen wordt gehaald uit de Grene familie, dat is de familie die Søstrene Grene in 1973 heeft opgericht en die het bedrijf tot op de dag van vandaag bezitten en runnen. Søstrene Grene heeft meer dan 190 winkels in 16 landen en er worden steeds meer winkels geopend.