senz° x Van Gogh Museum collectiesenz° x Van Gogh Museum collectie
terug naar pressroom

senz° x Van Gogh Museum collectie

Limited edition

Een unieke samenwerking omtrent een uniek persoon. Senz° en het Van Gogh Museum hebben de handen ineengeslagen om de werken van een van ’s werelds beroemdste kunstenaars nieuw leven in te blazen. De magische werken Almond Blossom en Seascape near Les Saintes-Maries-de-la-Mer van Vincent van Gogh schitteren in de vorm van paraplu’s in deze bijzondere collectie.

 

Almond Blossom 

Eind januari 1890 schreef Theo, die inmiddels getrouwd was, dat hij vader was geworden van een zoon. De zoon werd vernoemd naar zijn peetoom en kreeg de naam Vincent Willem. Vincent schilderde als cadeau een van zijn lievelingsonderwerpen: grote, bloeiende takken tegen een blauwe lucht. Hij had in gedachten dat het werk opgehangen kon worden boven het bed van Theo en diens vrouw. Als symbool voor het jonge leven koos Vincent de takken van de amandelboom, een van de vroegst bloeiende bomen, die reeds in februari de lente aankondigt. 

 

Seascape near Les Saintes-Maries-de-la-Mer

Van Gogh vereeuwigde in Les Saintes-Maries-de-la-Mer onder meer het oude dorp, de vissersboten op het strand en de zee. In dit werk schilderde hij de effecten van het licht op het water, met kleine bootjes die terugkeren na de visvangst. Weer in Arles beschreef Vincent hoe hij gefascineerd was geraakt door de Middellandse Zee. Deze had volgens hem ‘een kleur als van makrelen, dat wil zeggen wisselend – je weet niet altijd of het groen is of paars, je weet niet altijd of het blauw is, want het volgende moment heeft de steeds veranderende weerschijn een roze of grijze tint aangenomen’. 

 

senz° Van Gogh collectie:

• Limited edition, collector’s item

• Alleen verkrijgbaar in de senz° original uitvoering 

• 504 exemplaren van zowel het Almond Blossom design, als het Seascape design
• De paraplu’s zijn genummerd. Daarmee is iedere paraplu uniek
• Daarnaast hebben alle paraplu’s een speciale Van Gogh doming met handtekening
• De prijs is €99,90
• Verkrijgbaar op www.senz.com

 

senz° paraplu pro's:

• Lichtgewicht en gemakkelijk vast te houden

• Zweven op de wind voor ultieme bescherming tegen de regen

• Klapt niet om

• UPF50+ bescherming

• Eyesavers beschermen de ogen van je medereizigers

• Bijpassende luxe sleeve om hem met gemak bij je te dragen

 

® Van Gogh Museum, © VGME B.V.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
c.borstlap@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

senz° Revive collectie
senz° colour storm collectie
senz° dreams collectie
senz° tassen collectie

LINKS

senz° website

SOCIAL MEDIA Senz

Senz° 

Senz° werd in 2006 opgericht door drie studenten van de Technische Universiteit Delft. De pure frustratie voor traditionele ronde paraplu's, die steevast binnenstebuiten klapten bij harde wind, bracht hen ertoe de senz° stormparaplu te ontwikkelen. Sindsdien is senz° hard aan de weg aan het timmeren en heeft met een deels nieuw team de ambitie de paraplu definitief neer te zetten als waar fashion item. Bij senz° geloven we namelijk niet dat een paraplu een wegwerpproduct is, maar eerder een statement piece. De paraplu's zijn verkrijgbaar in exclusieve, modieuze ontwerpen, zodat je voortaan een paraplu kunt kiezen die past bij jouw persoonlijke stijl.

 

Door het winnen van vrijwel elke design award heeft senz° zich echt op de kaart weten te zetten; Nederlandse Design Award (NL), red dot (D), iF Gold (D), Observeur Star (F), Good Design Award (JP), Design Management Europe Award (UK) en IDEA Gold (USA). TIME Magazine (USA) noemde senz° zelfs één van de beste uitvindingen van het jaar.

 

Senz° is gevestigd in Delft en wordt verkocht in meer dan 50 landen verspreid over Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

 

Van Gogh Museum Enterprises B.V. (VGME)

Van Gogh Museum Enterprises BV (VGME) ontwikkelt onder de merknaam 'Van Gogh Museum Amsterdam' uiteenlopende producten en diensten vanuit de missie van het Van Gogh Museum om het leven en werk van Vincent van Gogh bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen om hen te verrijken en te inspireren. Alle producten en diensten (al dan niet in samenwerking met externe partners) worden ontwikkeld vanuit Vincent van Goghs’ erfgoed. De opbrengsten zijn bestemd voor de ondersteuning van het werk van het Van Gogh Museum.