Salon H-ome GallerySalon H-ome GallerySalon H-ome Gallery
terug naar pressroom

Salon H-ome Gallery

Is it an Art Gallery or a Living Space? Actually, it’s both

Art from real homes and spaces

Op het eerste gezicht lijkt Salon H-ome precies op een galerie. Ja, er zijn schilderijen, textielkunst en nog veel meer, maar er is ook een bed, een complete keuken, veel boeken en een verborgen kunsttuin. Dat komt omdat het een thuis is. Sandra Keja Planken besloot dat het tijd is voor een frisse, echte en intieme setting. Salon H-ome haalt inspiratie uit de oude Franse salons, waar objecten werden besproken en bekritiseerd. Sandra opent haar huis tijdens Amsterdam Art Week van 30 mei t/m 2 juni op afspraak.

 

Voor sommige Nederlanders is home where the art is - of het is in de woonkamer, ook wel bekend als Salon H-ome Gallery, in het Amsterdamse huis van Sandra Keja Planken. In de ruimte van 120 m2 staan verzamelbare kunst- en designstukken, die meestal gereserveerd zijn voor grotere tentoonstellingen over de hele wereld. Sandra en haar artist friends creëren samen een nieuwe sfeer die haaks staat op onpersoonlijk beurzen met verveeld of overprikkeld publiek.
 

    

 

Salon H-ome Gallery gaat over het heroverwegen van de typische kijkervaring op het gebied van kunst, design en verzamelobjecten – het zet zich af tegen de white-cube en ratrace-shows, beurzen en galerij schema's met te veel impulsen. Sandra voelde zich aangetrokken tot het idee om een reizende Salon H-ome-show te creëren waar je kunt zitten en de werken kunt ervaren, terwijl je het gevoel hebt in een thuis te zijn. Waar ruimte is om te verbinden en te leven. Bijna elk element in de ruimte is zorgvuldig samengesteld, inclusief de tuin, plaids, wandtapijten, vazen, banken en stoelen – niet alleen wat er aan de muur hangt. Je gaat volledig op in de sfeer, het gevoel en het huis van een kunstenaar of verzamelaar, door jezelf in de positie te kunnen plaatsen van het bezitten en leven met deze werken.

 

Deelnemende artist friends at Sandra her first Salon H-ome show are: Victor de Bie, Teun Zwets, Manon Stoeltie, Lambert Kamps, Rutger de Regt, Orange or Red, Sanne Terweij, Santiago Pani, Bestwelhip, Bas Keja, Celia Hadeler, Tosca Soraya Otten

 

Na 2 succesvolle edities van haar persoonlijke Messmerizing galerieshow tijdens de Dutch Design Week en deelname aan vele internationale beurzen en aanverwante galerieshows besloot Keja Planken dat het tijd is voor een frisse, echte en intieme setting. Je kunt Salon H-ome op afspraak bezoeken tijdens Amsterdamse Art Week van 30 mei t/m 2 juni. Sarphatistraat 107H in Amsterdam.

 

Afspraak via Instagram DM (@sandrakejaplanken_noun) of de website (sandrakejaplanken-noun.com)

 

    

 

Salonshows waar Sandra dit jaar aan deelneemt

 

30 mei - 2 juni   
Enigma Salonshow met Mick Galerie tijdens Art Amsterdam

7 juni - 2 juli       
Zomersalon met Cocoon Collectibles op het oude postkantoor van Hilversum samengesteld door Sander van Eyck en Wisse Trooster

19-22 september
Salon H-ome met Victor de Bie in een monumentale apotheek woning in Amsterdam

Begin september
Salon H-ome groen Serre- op Salon Hondekop samen met Job Keja,

Herfst/winter 2024
LA Salonshow in Rhett Baruch Gallery 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Salon H-ome Gallery ENG
Ode al Mar by Sandra Keja-Planken
DDW23
DDW'23

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA Sandra Keja Planken

Over Sandra Keja Planken

Keja Planken is een multidisciplinaire kunstenaar die haar objecten maakt in haar eigen atelier, het Nationaal Glasmuseum en het Nederlands Textielmuseum. Met behulp van oude en nieuwe technieken experimenteert ze met materialen van toen en nu. Haar nieuwe werken genaamd ‘Nature’s Visual Sound’ tonen haar meeslepende morphing glas- en textielobjecten van restanten, gerecyclede en biologische materialen in een eclectische salonsetting. Als een landschap van koraal dat op de bodem van de zee groeit. Het samenbrengen van de geluiden van mens en natuur. Ze behoort tot een nieuwe garde die experimenteert in de kunst- en designscene van verzamelobjecten door tentoonstellingen op unieke locaties te brengen. Haar woningen variëren van een Amsterdams monument met verborgen juweeltjes in de achtertuin of kleine, monumentale kamers, industriële loft appartementen tot een Nederlandse spoorwegruimte getransformeerd tot een weelderige en groene buurtserre. Het is een nieuwe twist op een bijna eeuwlange traditie van galerijen en kunstenaars die vertrouwen op mond-tot-mondreclame, met inbreng van kunstenaars en gelijkgestemde hosts. In plaats van een bezoek van twintig minuten, blijven de bezoekers vaak urenlang, zoals je doet wanneer je vrienden thuis bezoekt. Sandra nodigt je uit om betekenisvol te verbinden, te reageren en te interacteren. Bezoekers kunnen niet alleen informatie krijgen over de aankoop van de kunst, maar ook over de decoratieve objecten, die voor elke tentoonstelling opnieuw worden gepresenteerd.