DDW23
terug naar pressroom

DDW23

MESSMERIZING

Curiosity sets things in motion

Don't end me here, take me there, and let me evolve to a whole new level

 

Een unieke architectonische ruimte, het voormalige NS-kantoor op Eindhoven CS, dat al jaren leeg staat wordt van 21 t/m 29 oktober omgetoverd tot een nomad gallery met een surrealistisch gevoel. MESSMERIZING laat een dromerige nieuwe ervaring zien. Het toont een nieuwe vorm van exposeren met collectible objecten en scenografie op de grens van design & kunst, gecureerd en vormgegeven door Sandra Keja Planken en Job Keja.

 

Nieuwsgierigheid zet dingen in beweging. De hele reden waarom we vooruit kunnen kijken, creëren, uitvinden en doen is gebaseerd op kinderlijke nieuwsgierigheid- de kunst van het kijken. MESSMERIZING laat zien hoe belangrijk nieuwsgierigheid is. Toen, nu en in de toekomst. We nodigen de bezoekers uit om terug te gaan naar hun eigen nieuwsgierigheid. Wat wordt er gemaakt en waarom? Welke materialen zijn gebruikt en waarom? Wat is het verhaal erachter? “Ik wil onconventionele verbindingen stimuleren en de betrokken exposant of bezoekers aanmoedigen om deel uit te maken van nieuwe wegen naar de toekomst”, zegt Sandra Keja-Planken.

 

Deelnemers MESSMERIZING
Meer dan 50 (inter)nationale topdesigners nemen deel aan deze kleurrijke expositie. Met crossovers tussen design, kunst, grafisch, 3D en mode laten we zien dat verleden, heden en toekomst met elkaar verweven zijn. Bezoekers lopen door een ruimte waar unieke objecten, een diversiteit aan ambachtslieden van de toekomst, kunstenaars en ontwerpers, oud en jong, aanstormend talent en reeds bekende namen, autodidacten en autisten samen komen. Zoals de keramiek en glaswerken van Hanne Arends, zij is dit jaar afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie en eerder al aan de Design Academy wat laat zien dat hokjes vervagen en er steeds meer multidisciplinaire designers zijn. Of Gina Grünwald, zoals ze zelf zegt, een antidote to fast fashion, met haar grote sculpturale fashion accessoires. En Shay Alfia, een Israëlisch talent, zij maakt op de natuur geïnspireerde spiegel sculpturen die uiteindelijk niet als spiegel maar als wandsculptuur fungeren. Ook reeds bekend talent Pepijn Fabius Clovis laat samen met een Antwerpse restaurateur een moderne herinterpretatie van oude ambachten samensmelten in een bladgoud piano van de toekomst. Sandra Keja Planken zal meerdere glas met textiele sculpturen showen. Waarbij ze met deze twee oude technieken handmatig vormgeeft aan op de oceaan gebaseerde objecten gemaakt van bijvoorbeeld Autotaalglas rest stukken en wolkat (gerecyclede kleding waar nieuwe garen van gemaakt zijn).

 

MESSMERIZING is een eigentijdse tentoonstelling, waarbij de grenzen tussen design & kunstbeleving vervagen met objecten die nieuwsgierigheid opwekken
MESSMERIZING is een minidistrict om je te laten verwonderen
MESSMERIZING is een project van Sandra Keja Planken & Job Keja
MESSMERIZING begon in 2022 als pop-up en gaat in 2023 verder als een nieuwe designervaring
MESSMERIZING opereert als een nomad galerie voor de langere termijn

 

Transformatie van leegstaande ruimten

Met 2 verdiepingen van 650m2 wordt een andere beleving neergezet dan vorig jaar. De bovenverdieping toont vergrote objecten tussen een gecureerde scenografische opstelling. De 1e verdieping presenteert gecombineerde sets, om zo de bezoeker te laten ronddwalen van gallery objecten naar functionele collectibles.

MESSMERIZING toont een nieuwe vorm van exposeren in een unieke scenografie vormgegeven door Sandra Keja Planken met restglas van Autotaalglas. Waarin samen wordt gewerkt aan nieuwe vormen en fantasie-achtige ervaringen. Ondertussen gaan zij in op maatschappelijke thema’s als leegstand. Het leegstaande NS-kantoor op Eindhoven CS is een voorbeeld van hoe Sandra Keja-Planken en Job Keja (Skonk) leegstaande ruimtes transformeren tot creatieve ervaringen. Ze combineren creatieve inhoud en zakelijke doeleinden, komen met onconventionele concepten en creëren zo toegevoegde waarde.

 

Programma
21 t/m 29 oktober: dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur
21 okt 12.00 uur start live veiling met Catawiki en Patrick Kooiman
21 okt 13.00 Trendpresentatie Sandra en Buro Jantrendman
28 okt 17.00 Slotfeest MESSMERIZING

 

Alle participanten Lucas Zito, Stijn van Aardenne, Pepe Valenti, Anna Resei, Mean Collection, Sofie Aaldering, Gina Grünwald, Douwe Halbertsma, Rutger de Regt, Sandra Keja Planken, Hanne Arends, Victor de Bie, Kasper Boelens, Sjoerd Geerts, Sina Dyks, Celia Hadeler, Marijke de Cock, Elizabeth Lewis, Anna Kunst, AtKris, Mariekke Jansen, Ori_Orisun, Urban Reef, 3DD, Lambert Kamps, Pepijn Fabius Clovis, Dirk van Duivenbode, Teun Zwets, Orange or Red, Sarah Roseman, Barry Llewellyn, Halle Design, Nicky Vollebregt, Manon Stoeltie, Zoran Strijbosch, Arno Hoogland, Wisse Trooster, Studio BL, Sanne Kaal, Olivier van der Mark, Erna de Bie, Karel Bodegom, The Millenhouse, Moon Kuijper, Splitter Splatter, Clara Schweers, Sjang Niederwieser, Jiin Yoon, Sophie Mensen, Shay Alfia, Tomer Netanel, Erik van Schaften, Mungbone, Bold & Schaft, Lorena Rode, Rik ten Velden, Thibeau, Bestwelhip en Tiddo.

 

Powered by

MESSMERIZING is made possible by Skonk, Autotaalglas, Textiellab, Mondilab, NS, 3DDFactory, Greenpaints, Studio Noun and Catawiki.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

DDW'23
Ode al Mar
Ode al Mar by Sandra Keja-Planken
Creative content is king

LINKS

MESSMERIZING
DDW23

SOCIAL MEDIA Sandra Keja Planken

MESSMERIZING is een project van Sandra Keja-Planken en Job Keja

Sandra Keja-Planken 

Sandra Keja-Planken is een autodidactische ontwerper en kunstenaar. De werken van Keja-Planken laten je zoeken naar de verbinding tussen mens, natuur en hun gedrag. Ze staat bekend om haar vernieuwende interieurontwerpen met een ziel. Wat nu de trend is, hanteert Sandra al 15 jaar. Met haar fascinatie voor de natuur werkt ze op positieve manier met zinvol gebruik van rest & natuurlijke materialen in lege of onconventionele ruimtes. Met haar diverse craft collaborations wil ze een blik werpen op toekomstige omgeving, leef -en natuurthema’s. Oude panden worden in ere hersteld en omgetoverd tot een totaalbeleving. Haar ruimtes of objecten hebben meerdere functies, gezichten en vormen ineen. 

Sinds 4 jaar creëert ze onder haar eigen naam antropomorfe design en collectible kunstvoorwerpen. Voor haar glas- en textielkunst werkt ze samen met het TextielMuseum en Glasmuseum. Ook verwerkt ze reststukken hout en gerecycled beton in one-offs. Haar werken zijn gepresenteerd aan koningin Maxima vanwege haar unieke manier van werken. 

 

Job Keja

Eigenaar van Skonk, een bureau voor creatieve and strategische oplossingen voor het optimaliseren van gebouwen en openbare ruimte voor de eindgebruikers. Voor Keja staat de eindgebruiker altijd centraal. Latente behoeften, gedragspatronen en uiteenlopende dromen worden gecombineerd met nieuwe technische mogelijkheden en onconventionele marktcombinaties. Hij is niet enkel adviseur. Omdat hij gelooft in wat hij doet, en omdat hij het erg leuk vindt, voert hij als eigenaar en ontwikkelaar risicodragend eigen businessplannen uit. Dit varieert van het ontwikkelen en exploiteren van onderscheidende horeca concepten zoals het eerste BAUT restaurant in Amsterdam en thans de Ping Pong Club Utrecht tot het herontwikkelen van een monumentaal pareltje als het Dierenasyl in Amsterdam Oost, of het opzetten van een nomad gallery in Eindhoven CS tijdens Dutch Design Week.