Waarom Haarlemse restaurants steeds vaker voor lokale producten kiezen
terug naar pressroom

Waarom Haarlemse restaurants steeds vaker voor lokale producten kiezen

Streekproducten winnen het aan populariteit en de Haarlemse horecaondernemers gaan hierin mee. Consumenten willen graag goed geïnformeerd worden over de herkomst van het eten en daarom hechten zij meer waarde aan lokaal geproduceerde producten. Dat het eten van producten uit de regio niet altijd veel hoeft te kosten, bewijst RestaurantKaart. De meerderheid van de aangesloten restaurants in Haarlem serveren producten uit de streek. Ook bij deze restaurants dineer je met 50% korting op vertoon van jouw RestaurantKaart.

Producten van lokale ondernemers

De chef van het Haarlemse restaurant Zocher werkt met dagverse ingrediënten uit de streek, met de smaken van het seizoen. Er wordt intensief samengewerkt met Haarlemse ondernemers, waaronder worstenmakerij Olijck, kaaswinkel Bourgondisch Lifestyle, IJssalon Gelateria Garrone en The Art of Tea. “We hebben interesse in de herkomst van onze producten waarbij we zo min mogelijk food miles maken,” aldus chef-kok Bastiaan Koenders. “We willen koken naar het verlangen van de gast en hierin meegaan met het seizoen, zoals in de winter aardpeer en in de zomer frisse ingrediënten.

Ook restaurant Morris hecht waarde aan het steunen van lokale ondernemers. Zo serveren zij friet van Friethoes. Een biologische winkel in Haarlem, waar friet onbehandeld en ambachtelijk is. Hiermee dragen zij niet alleen bij aan een duurzame omgeving maar bieden zij ook steun aan de lokale economie van Haarlem. “Wij vinden kwaliteit heel belangrijk en als wij dat dicht bij huis kunnen halen slaan wij twee vliegen in één klap,” zegt Floris Hilterman van Restaurant Morris.

Dagverse producten uit de streek

Regionale landbouw draagt bij aan een schoner milieu en daarom wordt hier steeds meer aandacht aan besteed in de Haarlemse horeca. Bij restaurant Thrill Grill wordt alles vers gemaakt en er wordt alleen maar gebruik gemaakt van streekproducten. Al het vlees bij hen komt van Noord-Hollandse weidekoeien.

Bewust bier

Niet alleen de eetwaren maar ook de drank wordt bewust ingekocht. Zelfs het bier bij veel van de bij RestaurantKaart aangesloten restaurants is afkomstig van plaatselijke productie. De lokale craft bierbrouwerij Jopen levert hun bier bijvoorbeeld aan El Pincho, Thrill Grill en Pand13. Hiermee dragen deze restaurants bij aan de Haarlemse brouwtraditie.

Ook voordelig genieten van lokale producten? Zie: www.restaurantkaart.nl voor het aanbod van aangesloten restaurants in Haarlem waarbij u 50% korting op uw maaltijd ontvangt op vertoon van uw persoonlijke RestaurantKaart.  

Over RestaurantKaart

RestaurantKaart is door heel Nederland actief en heeft zichzelf als doel gesteld om eind 2018 naar 1000 restaurants en 100.000 leden te groeien RestaurantKaart-leden kunnen voor €6,99 per maand bij meer dan 600 restaurants in Nederland terecht. Hiermee eet je à la carte en ontvang je 50% korting op het eten.