Zeg gedag tegen acne met deze producten en tips van Paula’s ChoiceZeg gedag tegen acne met deze producten en tips van Paula’s Choice
terug naar pressroom

Zeg gedag tegen acne met deze producten en tips van Paula’s Choice

Acne is één van de ergste en meest voorkomende huidproblemen ter wereld en wordt veroorzaakt door verstopte of ontstoken talgklieren. Hoewel het vaak wordt geassocieerd met tieners en de puberteit, kan het op elke leeftijd opspelen. Acne en onzuiverheden kunnen grote invloed hebben op het zelfvertrouwen. Ondanks dat het een moeilijk te behandelen huidprobleem is, kan het aanzienlijk worden verminderd met een eenvoudige huidverzorgingsroutine. "Skincare laat je weer van je huid houden", zegt de Skincare Education Specialist Louise Lutke Schipholt altijd. Zo kunnen mensen hun zelfvertrouwen weer terugkrijgen en stralen als nooit tevoren.

 

CLEAR Pore Normalizing Cleanser

De eerste stap om de huid te verbeteren is een goede reiniging. De Clear Pore Normalizing Cleanser is hard tegen puistjes maar vriendelijk voor de huid; het verwijdert overtollig talg en vuil op een milde manier en laat daardoor de huid stralend achter. Deze cleanser is anders dan de meeste acne-reinigers; het irriteert de huid niet en veroorzaakt geen droogheid of schilfers. 

 

Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant 

De Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant is een echte allrounder en de wereldwijde bestseller van Paula’s Choice. En niet zonder reden; het pakt meerdere huidproblemen tegelijkertijd aan. De exfoliant is het meest geschikt voor een gecombineerde tot vette huid met mee-eters en puistjes. Het helpt dode huidcellen te verwijderen tot in de porie en werkt kalmerend en ontstekingsremmend. 

 

Azelaic Acid Booster

De Azelaic Acid Booster is een echte multi-tasker. De krachtige combinatie van azelaïnezuur, salicylzuur en plantenextracten heeft meerdere voordelen voor de huid. Deze booster vervaagt namelijk zichtbaar bruine vlekken veroorzaakt door zonneschade en vermindert puistjes en huidverkleuringen na puistjes. De plantaardige verhelderende en verzachtende ingrediënten zorgen voor een stralendere, egalere teint. 

 

CLEAR Skin Essentials Trial Kit - Extra Strength 

Resultaten worden bereikt door consequent gebruik van een routine die is afgestemd op de huidproblemen. Een dagelijkse routine zou minimaal vier producten moeten bevatten: een reiniger, exfoliant, vochtinbrengende dagcrème met SPF en een vochtinbrengende nachtcrème. Dit zijn de belangrijkste producten die nodig zijn om de huid te verbeteren.

 

Onthul een stralende huid zonder onzuiverheden met deze 4-stappen huidverzorgingsroutine die poriën ontstopt, puistjes en mee-eters bestrijdt en vlekken na de puistjes minimaliseert. Deze routine bevat een cleanser, exfoliant, treatment en een moisturiser voor overdag en ‘s avonds. De producten in deze set zijn allemaal in reisformaat en daardoor perfect om uit te proberen om te bekijken hoe de huid erop reageert.

 

Drie tips vanuit Paula's Choice voor een stralende en egale huid: 

 

  • Vermijd producten met irriterende stoffen 

Producten die irriterende ingrediënten bevatten (zoals alcohol en menthol) kunnen dagelijks voor irritatie zorgen. Daardoor duurt het langer voor de huid om zich te herstellen. Daarbij kunnen ze ervoor zorgen dat een vette huid nog vetter wordt. 

 

  • Bekijk of je huidverzorgings- en make-up-producten geschikt zijn voor je huidtype 

Heb je een gecombineerde tot vette huid, gebruik dan geen rijke crèmes met een dikke textuur, maar liever een gel of lichte lotion. Rijke crèmes zijn vaak problematisch voor dit huidtype, omdat ze het ontstaan van puistjes verergeren door de poriën te verstoppen. Vermijd daarnaast het gebruik van make-up in een vaste vorm zoals een foundation in stickvorm, concealers en crème blushes omdat deze vaak wasachtige ingrediënten bevatten die de poriën verstoppen. 

 

  • Gebruik een goed geformuleerde, BHA-exfoliant 

Het is belangrijk om regelmatig een BHA(betahydroxyzuur/salicylzuur)-exfoliant te gebruiken. Een exfoliant helpt de huid met het verwijderen van dode huidcellen. Daarnaast dringt het diep door tot in de poriën waardoor het verstoppingen oplost die voor mee-eters, gerstekorrels en puistjes kunnen zorgen.

Over Paula's Choice

Beauty begins with truth”, dat streeft Paula’s Choice al meer dan drie decennia na door te doen wat vrijwel niemand in de beauty-industrie doet: de waarheid vertellen. Ze geloven in de beste keuzes op het gebied van huidverzorging, keuzes die de huid vooruithelpen met effectieve, veilige samenstellingen. Het assortiment bestaat uit een brede selectie aan gezichtsreinigers, hydraterende crèmes, serums en andere treatments, maskers en lichaamsverzorgingsproducten. Bovendien bevatten Paula’s Choice producten sowieso geen alcohol, schurende deeltjes, phtalaten, geurende plantenextracten, essentiële oliën, natriumlaurylsulfaat en synthetische kleurstoffen. De producten worden daarentegen altijd ondersteund en gecontroleerd door wetenschappelijk onderzoek, bevatten alleen effectieve ingrediënten en worden uiteraard niet op dieren getest.