Nieuw in de collectie: C5 Super Boost Moisturizer & C5 Super Boost Eye CreamNieuw in de collectie: C5 Super Boost Moisturizer & C5 Super Boost Eye CreamNieuw in de collectie: C5 Super Boost Moisturizer & C5 Super Boost Eye Cream
terug naar pressroom

Nieuw in de collectie: C5 Super Boost Moisturizer & C5 Super Boost Eye Cream

Er zit een embargo op het nieuws tot 1 november.

 

Met 5% Vitamine C voor een prachtige uitstraling en een stevige, egale huid. 


De C5 Super Boost Moisturizer (€ 54) en C5 Super Boost Eye Cream (€ 45) zijn een geweldige aanvulling op de wereldwijde bestseller, de Paula'a Choice C15 Super Booster.

 

Vitamine C: het superpower ingrediënt

​Een gezonde huid bevat van nature vitamine C en daarom is het zo’n geweldig ingrediënt in je dagelijkse huidverzorgingsroutine. De bovenste lagen van de huid (de epidermis of opperhuid en de dermis of lederhuid) bevatten veel vitamine C, maar naarmate we ouder worden, daalt de hoeveelheid vitamine C en kan de huid ook geleidelijk aan minder goed vitamine C opnemen en opslaan uit ons voedsel en/of supplementen. Daarnaast versnellen onbeschermde blootstelling aan de zon (UV-schade) en vervuilende deeltjes in de lucht deze afname, wat weer resulteert in een huid die er dof, slapper en minder egaal uitziet.

 

Gelukkig kan het aanbrengen van crèmes met vitamine C niet alleen helpen deze schade te beperken en de huid er weer gezonder laten uitzien, maar ook zichtbare schade herstellen. Een concentraat met 5% vitamine C geeft een effectieve maar zachte boost die aan iedere huidverzorgingsroutine kan worden toegevoegd. De C5 Super Boost Moisturizer en C5 Super Boost Eye Cream kunnen afzonderlijk of samen met de C15 Super Booster aangebracht worden voor een nog beter resultaat.

 

De C5 Super Boost Moisturizer en C5 Super Boost Eye Cream worden verkocht in een ondoorzichtige en luchtdichte verpakking om de speciale formule te beschermen tegen licht en lucht. Onderzoeken hebben laten zien dat veel van de beste ingrediënten voor de huid, waaronder vitamine C, afgebroken worden zodra er lucht bijkomt. Zodra een normaal potje of flesje geopend wordt, komt er lucht bij en gaat de werkzaamheid van deze belangrijke ingrediënten achteruit en zullen ze dag na dag minder effectief hun werk doen.

Transparante glazen potjes (of doorzichtige flesjes en tubes) stellen het product bloot aan licht, wat de effectiviteit van dit type ingrediënten achteruit doet gaan. En als je dan ook nog met je vinger wat van het product uit het potje haalt, ook al heb je net je handen gewassen, raakt de formule vervuild. Deze inbreuk op de hygiëne haalt de eigen conserverende eigenschappen van de formule onderuit, wat leidt tot verdere afbraak van de heilzame ingrediënten.

 

 

C5 Super Boost Moisturizer

De C5 Super Boost Moisturizer (€ 54) is een multiactieve moisturizer met vitamine C die klinisch bewezen 24-uurs hydratatie combineert met anti-aging eigenschappen die de huid minder dof maken, de stevigheid herstellen en de huidbarrière versterken.

 

De superheld in deze innovatieve moisturizer is vitamine C, een antioxidant waarvan is aangetoond dat het zoveel meer biedt dan alleen een stralendere huid. Vitamine C alleen kan de huid al zichtbaar verstevigen, de schade door vrije radicalen in de lucht tegengaan en het kan een aantal van de meest essentiële functies van de huid ondersteunen. In samenwerking met barrière herstellende ingrediënten zoals peptiden en lipiden, verhoogt vitamine C de hydratatie voor een soepelere en jonger uitziende huid.

 

Deze lichtgewicht gel-crème moisturizer is geschikt voor alle huidtypen en de mix van krachtige ingrediënten zorgt voor een superboost in hydratatie en een egale, stralende huid. 5% gestabiliseerd vitamine C vermindert dofheid zichtbaar en stimuleert de stevigheid van de huid omdat het de schade die veroorzaakt wordt door vrije radicalen helpt tegen te gaan. Hexapeptide-5, lipiden en polyglutaminezuur versterken de vochtbarrière voor een langdurige hydratatie.

 

Ingrediënten in de spotlight:

 • 5% Vitamine C: Een zeer stabiele samenstelling van 3-O ethyl-ascorbinezuur (3%) en ascorbyl glucoside

     (2%). De 3-O variant is oplosbaar in zowel water als olie terwijl ascorbyl glucoside alleen wateroplosbaar is.

     Tezamen dragen ze op allerlei vlakken bij aan de heilzame werking van vitamine C. De huid zet 3-O ethyl-

     ascorbinezuur en ascorbyl glucoside om in L-ascorbinezuur, de meest onderzochte en bewezen vorm van

     vitamine C. Ascorbinezuur gaat op zijn beurt de strijd aan met vrije radicalen en externe stressfactoren zodat

     die minder effect hebben op het verouderen van de huid.

 • Hexapeptide-5: Voor zichtbare versteviging en langdurige hydratatie.
 • Blend van lipiden die de huidbarrière herstellen: Versterkt de huidbarrière en voorkomt vochtverlies.
 • Polyglutaminezuur: Dit aminozuur brengt vocht in voor een gladdere huid en zorgt voor een langdurige

     hydratatie.

 

Testresultaten:

 • 100% van de testpersonen lieten direct een verhoogde huidhydratatie zien*
 • Klinisch bewezen 24-uurs hydratatie*
 • Klinisch bewezen dat het direct de hydratatie van de huid verbetert*
 • 96% geeft aan geen huidirritatie te ervaren**
 • 91% geeft aan dat het verzachtend werkt op een ruwe, droge huid**
 • 90% geeft aan dat de huid zachter en gladder is**
 • 93% geeft aan dat het een goede basis is voor make-up**

*Gebaseerd op een onafhankelijke klinische studie onder 35 testpersonen

**Gebaseerd op eigen evaluaties uit een onafhankelijk consumentenonderzoek onder 69 testpersonen na 28 dagen

 

 

C5 Super Boost Eye Cream

De C5 Super Boost Eye Cream (€ 45) is een oogcrème met geconcentreerde vitamine C en een multiactieve samenstelling aan ingrediënten speciaal voor onder de ogen om donkere krigen, dofheid en een verslapte huid te verbeteren.

 

De belangrijkste ingrediënten in deze lichte en romige oogcrème werken perfect samen om donkere kringen en andere problemen met de huid onder de ogen zichtbaar te verminderen. In de eerste plaats gaat de gestabiliseerde 5% vitamine C de strijd aan tegen de schade die aangericht wordt door vrije radicalen, zoals een doffe huid, verkleuring en fijne rimpels. Het volgende ingrediënt is zerumbone (een geconcentreerd gemberextract) dat specifiek donkere kringen en wallen onder de ogen vermindert. En als laatste helpen een verstevigende samenstelling van peptiden en hyaluronzuur verdere tekenen van veroudering tegen te gaan.

 

De specifieke problemen in de huid onder de ogen, zoals donkere kringen, wallen en fijne rimpels hebben meer dan één krachtig ingrediënt nodig voor een zichtbaar resultaat. Daarom hebben we de wetenschappelijk hoogstaande bioactieve ingrediënten samengevoegd in een enkel maar doeltreffend en luxe aanvoelend product dat de huid herstelt en verkleuringen tegengaat zodat de huid rond de ogen er weer jonger uitziet.

 

Ingrediënten in de spotlight:

 • 5% Vitamine C: Drie sterk gestabiliseerde vormen van vitamine C – 3-O ethyl-ascorbinezuur [2%], ascorbyl

     glucoside [2%] en ascorbylpalmitaat [1%] – verbeteren zichtbaar een doffe en verkleurde huid, werken

     verstevigend en gaan de strijd aan tegen de schade die aangericht wordt door vrije radicalen.

 • Doeltreffende peptide-blend: Polypeptide-121 en hexapeptide-8 zorgen voor een sterkere en stevigere huid

     onder de ogen en pakken ook donkere kringen aan.

 • Hyaluronzuur: Dankzij dit ingrediënt houdt de huid beter vocht vast en het werpt een barrière op tegen

     antioxidanten.

 • Zerumbone: Een geconcentreerd gemberextract dat verschillende uitingen van huidverkleuring helpt

     verminderen (zoals blauwgroene tot paarsachtige kringen). Het heeft ook een verzachtend effect en

     beschermt tegen UV-schade.

 

Testresultaten:

 • Klinisch bewezen donkere kringen in 4 weken te verminderen
 • Klinische bewezen hydratatie
 • 96% geeft aan dat de huid rond de ogen er minder gezwollen uitziet
 • 96% geeft aan dat de huid rond de ogen er gladder uitziet
 • 92% geeft aan dat de huid rond de ogen er minder dof uitziet

**Gebaseerd op eigen evaluaties uit een onafhankelijk klinisch onderzoek met 25 testpersonen na 4 weken

 

 

MYTHE: Vitamine C werkt niet samen met andere ingrediënten

Onderzoek heeft uitgewezen dat vitamine C heel effectief is en dat het prima toegepast kan worden in combinatie met andere doeltreffende ingrediënten zoals niacinamide, retinol, peptiden en exfoliërende zuren. Hieronder vind je een paar van onze favoriete combinaties:

 

Vitamine C + Retinol: De huid bevat van nature al retinol (in de vorm van retinylpalmitaat) en vitamine C (ascorbinezuur), die de huid gezond houden. Vitamine C en retinol behouden beide hun goede eigenschappen wanneer samengevoegd in één formule, of ze kunnen via aparte formules worden aangebracht.

 

Vitamine C + Peptiden: Ascorbinezuren werken goed samen met bijna alle peptiden om de huid te beschermen en schade aan de huid te herstellen. De enige uitzondering daarop is de combinatie van een bepaalde peptide en koper, waarbij ascorbinezuur oxideert tot een minder actieve vorm. Daarom wordt de toepassing van dit type peptide in een samenstelling met vitamine C niet geadviseerd.

 

Vitamine C + Niacinamide: De combinatie vitamine C en niacinamide vormt een krachtig middel tegen rimpels en een niet egale, slappere en doffe huid. Deze formule is geschikt voor alle huidtypen en zorgt voor een stralende, gladde, egale huid die er jonger uitziet.

 

Vitamine C + AHA/BHA: De exfolianten AHA en BHA zorgen ervoor dat dode huidcellen verwijderd worden waardoor vitamine C weer beter in de huid kan doordringen. Door eerst AHA/BHA aan te brengen en daarna een product met vitamine C wordt de werking van beide ingrediënten nog effectiever.

 

Verkrijgbaar vanaf: 1 november 2022

 

Over Paula's Choice

“Beauty begins with truth”, dat streeft Paula’s Choice al meer dan drie decennia na door te doen wat vrijwel niemand in de beauty-industrie doet: de waarheid vertellen. Ze geloven in de beste keuzes op het gebied van huidverzorging, keuzes die de huid vooruithelpen met effectieve, veilige samenstellingen. Het assortiment bestaat uit een brede selectie aan gezichtsreinigers, hydraterende crèmes, serums en andere treatments, maskers en lichaamsverzorgingsproducten. Bovendien bevatten Paula’s Choice producten sowieso geen alcohol, schurende deeltjes, phtalaten, geurende plantenextracten, essentiële oliën, natriumlaurylsulfaat en synthetische kleurstoffen. De producten worden daarentegen altijd ondersteund en gecontroleerd door wetenschappelijk onderzoek, bevatten alleen effectieve ingrediënten en worden uiteraard niet op dieren getest.