Milde AHA- en BHA-exfolianten laten de huid stralen, ongeacht het huidtypeMilde AHA- en BHA-exfolianten laten de huid stralen, ongeacht het huidtypeMilde AHA- en BHA-exfolianten laten de huid stralen, ongeacht het huidtype
terug naar pressroom

Milde AHA- en BHA-exfolianten laten de huid stralen, ongeacht het huidtype

Een exfoliant met AHA (alphahydroxyzuur) of BHA (betahydroxyzuur) biedt een heleboel voordelen voor de huid. Deze milde leave-on exfolianten zijn effectiever dan scrubs en bieden de huid nog veel meer. Paula’s Choice biedt bovendien exfolianten voor ieder huidtype. Zelfs voor de droge of gevoelige huid. 

 

Dagelijks ontdoet de huid zich op natuurlijke wijze van huidcellen. Wanneer de opgebouwde laag van dode huidcellen wordt verwijderd, wordt de onderliggende zachte, gehydrateerde en stralende huidlaag onthuld.

 

Het verschil tussen AHA- en BHA-exfolianten

Paula’s Choice biedt twee verschillende soorten exfolianten: AHA’s (alphahydroxyzuren waaronder glycolzuur) en BHA (betahydroxyzuur: salicylzuur). Kort gezegd is BHA het meest geschikt voor een gecombineerde tot vette huid of een huid die last heeft van puistjes. BHA heeft van nature kalmerende eigenschappen en is daarom ook geschikt voor een (rosacea-)gevoelige huid en bij roodheid. AHA is het meest geschikt voor een droge- of zonbeschadigde huid. Er is wetenschappelijk bewezen dat AHA-exfolianten zichtbaar tekenen van zonneschade verminderen, inclusief rimpels. Meer informatie over wat AHA en BHA is en wanneer welke variant te gebruiken is hier te vinden.

 

Bij Paula's Choice verschillen de exfolianten vooral qua textuur (vloeibaar, gel of lotion) en concentratie (tussen 2% en 10%) van elkaar. Welke het beste past, hangt af van het huidtype en persoonlijke voorkeur. Er is voor iedereen een geschikte exfoliant te vinden.

 

AHA-exfolianten

De Skin Perfecting 8% AHA Lotion is een uitstekende exfoliërende crème met glycolzuur, uitermate geschikt voor de droge huid. Het zorgt voor een gehydrateerde, soepele en gladde huid met een gezonde uitstraling. Het heeft ook anti-aging eigenschappen die rimpels en fijne lijntjes zichtbaar verminderen. De gel variant, de Skin Perfecting 8% AHA Gel Exfoliant, is geschikt voor een normale tot droge huid (zonder puistjes). Verder biedt de Resist-collectie exfolianten voor een normale tot droge huid, zoals de mildere Resist Anti-Aging 5% AHA Exfoliant met een lagere concentratie AHA.
 

BHA-exfolianten
De Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant is een echte allrounder en de grootste wereldwijde bestseller van Paula’s Choice. En niet zonder reden; het pakt meerdere problemen aan. De Clear Regular Strength Exfoliating Solution met 2% salicylzuur is het eerste product dat wordt aangeraden bij een acne-gevoelige huid. Voor een rosacea-gevoelige huid of een extra gevoelige huid wordt de Calm Redness Relief 1% BHA Lotion Exfoliant aangeraden.

 

Hoe wordt een exfoliant gebruikt?

  • Breng je AHA- of BHA-exfoliant aan na je gezichtsreiniger en toner. Als je de vloeibare variant gebruikt, breng het aan met een wattenschijfje. Als je een crème (lotion) of gel gebruikt breng het dan aan met je vingertoppen.
  • Hoe vaak je moet exfoliëren hangt van je huidtype en eventuele huidproblemen af. Voor de één is 2 keer per dag exfoliëren met glycolzuur of salicylzuur de juiste frequentie terwijl iemand anders het fijn vindt om één keer per dag of om de dag een exfoliant aan te brengen. Test wat het beste is voor jouw huid.
  • Experimenteer met verschillende concentraties glycolzuur of salicylzuur en ervaar welke sterkte AHA of BHA jou de beste resultaten geeft.

 

 

Voor media-aanvragen of voor contact met een expert van Paula’s Choice kan er contact worden opgenomen met Claudia Kasteel van SimplyPR | c.kasteel@simplypr.nl |+31 (0)20 776 77 56

Over Paula's Choice

“Beauty begins with truth”, dat streeft Paula’s Choice al meer dan drie decennia na door te doen wat vrijwel niemand in de beauty-industrie doet: de waarheid vertellen. Ze geloven in de beste keuzes op het gebied van huidverzorging, keuzes die de huid vooruithelpen met effectieve, veilige samenstellingen. Het assortiment bestaat uit een brede selectie aan gezichtsreinigers, hydraterende crèmes, serums en andere treatments, maskers en lichaamsverzorgingsproducten. Bovendien bevatten Paula’s Choice producten sowieso geen alcohol, schurende deeltjes, phtalaten, geurende plantenextracten, essentiële oliën, natriumlaurylsulfaat en synthetische kleurstoffen. De producten worden daarentegen altijd ondersteund en gecontroleerd door wetenschappelijk onderzoek, bevatten alleen effectieve ingrediënten en worden uiteraard niet op dieren getest.