P’tit Pot staat stil bij Dag van het Kind op 1 juni
terug naar pressroom

P’tit Pot staat stil bij Dag van het Kind op 1 juni

Op 1 juni is het de 'Internationale Dag van het Kind', een initiatief van de Verenigde Naties dat in 1954 is opgezet om kinderrechten actueel te houden. Eén van deze rechten is het recht op een gezond leven en goede gezondheidszorg. P’tit Pot – die handgemaakte potjes uit Vietnam in alle kleuren van de regenboog aanbiedt – doneert sinds de start van het bedrijf in 2016 standaard 10% van haar inkomsten aan goede doelen voor kinderen, die erop focussen het leven van (zieke) kinderen te verbeteren: KiKa, Make-A-Wish en stichting Kieteman*. Door deze potjes aan te schaffen, fleur je dus niet alleen je eigen interieur op, je draagt ook bij aan het verbeteren van de levens van kinderen in Nederland.
 

P’tit Pot is erg enthousiast over het initiatief van deze Internationale Dag van het Kind. Oprichtster Sophie Destrooper gelooft in producten die niet alleen goed zijn voor jezelf, maar ook de wereld een beetje beter maken. Daarom draagt ze hiernaast met P'tit Pot ook nog eens bij aan de leefomstandigheden van kinderen in Azië. Alle potjes worden namelijk met de hand gemaakt door families in Vietnam, deze families worden zo ook gesteund door P’tit Pot.
 

De nieuwste collectie van P’tit Pot kan dus zonder schuldgevoel worden aangeschaft. De bekende kokosnoot potjes zijn nu o.a. verkrijgbaar in de tinten zalm, botergeel en poederroze. De handgemaakte kokosnoot potjes uit Vietnam zijn van binnen gedecoreerd met de mooiste kleuren in lak, metallic, parelmoer en eierschaal motief. 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

P’tit Pot komt met kleurrijke nieuwe collectie, precies op tijd voor Pasen
Moederdag
Haal het winter gevoel in huis met P’tit Pot
Goed voor onder de kerstboom én het geweten

LINKS

P'tit Pot

SOCIAL MEDIA P'tit Pot

Goede Doelen

*1 juni komt er al snel aan, daarom vindt P’tit Pot het belangrijk om even stil te staan bij de goede doelen die ze steunt en al het goede werk dat deze organisaties doen voor de kinderen:

 

Over Kika: Jaarlijks krijgen ruim 550 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 75% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. KiKa’s doel is om dit percentage te verhogen naar 95%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

 

Over Make-A-Wish: De stichting zet alles op alles om zo veel mogelijk wensen te vervullen. Dat doen ze niet alleen. Dat kunnen ze niet alleen. Hun verhaal is niet zomaar een verhaal. Het is een verhaal van alle verhalen van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte. Van zorgzame vrijwilligers, ouders, ziekenhuizen en business partners die samen alles uit de kast halen om het onmogelijke onvergetelijk te maken. Van maanden van voorbereiden, het verheugen op, zorgeloze momenten met familie en van herinneringen. Door onderdeel te zijn van een onvergetelijke Wish Journey krijgt het kind een positieve boost. Zo vinden kinderen én de mensen eromheen weer nieuwe kracht om sterker de toekomst in te gaan.

 

Over stichting Kieteman: Stichting Kieteman is in december 2015 opgericht door Floris en Vivien ter nagedachtenis aan hun zoontje Kiet. Hoewel Kiet zijn eerste verjaardag niet heeft mogen meemaken, is zijn glimlach onuitwisbaar en onvergetelijk. Stichting Kieteman wil zijn glimlach voor altijd laten voortleven bij andere kinderen. Zij steunen de kinderen die zij benaderen via de contacten die ze hebben bij hulpverleners, de voedselbank en verschillende maatschappelijke- en welzijnsinstanties.

Over P'tit Pot

Voorjaar 2016. Sophie Destrooper reisde de wereld rond en ontdekte het verrassende Vietnam: prachtige tempels, groene rijstvelden en parelwitte stranden. Maar haar grootste ontdekking vond ze in de plaatselijke werkplaats: kleurrijke potjes uit kokosnoot, handgemaakt door Vietnamese creatievelingen. Sophie was direct verkocht – deze potjes zouden meegaan naar Europa! Inmiddels heeft Sophie een samenwerking opgezet met Vietnamese families die deze potjes maken, doneert ze een deel van de opbrengst aan verschillende Nederlandse goede doelen én verzekert ze je van een unieke eyecatcher in je interieur.