Verslaafd aan swipen?
terug naar pressroom

Verslaafd aan swipen?

Once, de slowdating app die focust op kwaliteit boven kwantiteit, onthult de meest opvallende resultaten uit hun onderzoek (in samenwerking met YouGov) over de swipe-samenleving waar we tegenwoordig in leven. Waar vindt al dat swipen op dating apps nou eigenlijk echt plaats? 

 

Swipen op onverwachte plekken
Dating apps zijn erg verslavend, deze mening wordt gedeeld door zowel mannen (22%) als vrouwen (21%). Deze verslaving neemt nu ook onze persoonlijke tijd in beslag; een kwart van de gebruikers gebruikt de app zelfs terwijl ze op de wc zitten. Waarvan mannen (30%) nog net iets vaker swipen tijdens hun dagelijkse bezoekje aan het toilet dan vrouwen (18%).

De populairste plek voor vrouwen om prince charming te zoeken blijkt tijdens het tv kijken op de bank. Dit bewijst maar weer dat wij een aangeboren talent hebben voor multitasking, in dit geval tussen twee beeldschermen. 

 

Zonde van je tijd
Toch gebruiken mannen dating apps ook op veel andere momenten, en veel vaker dan vrouwen. Zij gebruiken het bijvoorbeeld drie keer zo vaak tijdens meetings, twee keer zo vaak tijdens bruiloften en vier keer zo vaak tijdens het sporten. Sterker nog, de hoeveelheid tijd die mannen besteden aan het gebruik van dating apps staat gelijk aan één gemiddelde werkdag per maand. Een kwart van deze mannen is zich hier niet bewust van en heeft eigenlijk geen idee hoeveel tijd dit nou is.

 

Voor je beeldvorming: deze tijdsbesteding staat gelijk aan een acht-daagse vakantie elk jaar. In diezelfde tijd kun je ook twee Neflix series afkijken in een maand of leren autorijden binnen 3 maanden. Toch best zonde van je tijd al dat swipen. Datingapp Once biedt een oplossing; in plaats van urenlang swipen, krijg je 1 match per dag. Is deze persoon niks voor jou? Dan probeer je het toch morgen weer opnieuw.

Over Once

Once brengt de magie van het online daten terug. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit boven kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag om 12 uur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via iTunes of de Google Play store.