terug naar pressroom

Van eerste date tot aanzoek: date tips voor verschillende relatiestadia

Op zoek naar leuke date ideeën maar heb je geen idee wat te doen? Dating app Once zette voor jou de leukste ideeën voor een romantische afspraakjes in Amsterdam met je lover op een rijtje. Van tips voor een eerste date tot de ideale locatie voor een aanzoek. Have fun!

 

1. Eerste date

Neem je date mee naar Toomler: het comedycafé van Amsterdam en lig gegarandeerd de hele avond in een deuk. Je kan hier bijna iedere avond van de week terecht voor een comedyshow, waaronder de beruchte Comedytrain. Zo zet jullie lachspieren aan het werk en kun je tegelijkertijd zijn/haar gevoel voor humor uittesten.

 

2. Eerste keer uit eten

Bij de FoodHallen in Amsterdam West struin je gezellig samen alle foodstands af en bestel je de lekkerste snacks om te delen. Je kan hier ook heerlijke cocktails drinken. Ideaal voor een eerste keer uit eten. Bovendien kom je er direct achter of jullie van hetzelfde eten houden, ook niet geheel onbelangrijk.

 

3. Om het officieel te maken

Overtuigd dat je de liefde van je leven hebt ontmoet? Neem je vriend(in) mee naar café restaurant De Plantage in Amsterdam en seal the deal! Het interieur is hier prachtig. Enorm hoge plafonds, veel licht, een mix van vintage en design en enorme zuilen. Na zo een romantische avond kan hij/zij geen nee meer zeggen.

 

4. Eerste Valentijnsdag

De relatie is officieel en het is jullie eerste Valentijnsdag samen! What to do? Boek een sauna of duo massage. Veel hotels in Amsterdam hebben een spa/sauna en bieden massages aan. Een van de favorieten van Once is nog altijd Het Massagehuys.

 

5. De eerste “ik hou van jou” uit te spreken

Wandel samen door De Hortus Botanicus: een prachtige botanische tuin vlak bij Artis. Er is zelfs een mistletoe waaronder gezoend kan worden. De perfecte plek om voor het eerst “ik hou van jou” tegen elkaar te zeggen 😉

 

6. Om zijn/haar ouders te ontmoeten

Het is zover: je gaat jouw schoonouders ontmoeten. Neem hen mee naar de Skylounge op de 11e verdieping van het Hilton Doubletree hotel, nog steeds hét dakterras van Amsterdam. Je kijkt vanuit hier over het hele centrum van Amsterdam uit. Daarmee maak je gegarandeerd indruk!

 

7. Om zijn/haar verjaardag te vieren

Verras je lover voor zijn/haar verjaardag met een geweldig diner op een bijzondere locatie, namelijk: op Vuurtoreneiland. Je neemt vanaf het Lloyd Hotel in Amsterdam een oude veerboot naar een vlakbij gelegen onbewoond eilandje. Je vindt er een vervallen fort en Amsterdams enige vuurtoren en je kunt er dineren. ’s Winters in de voormalige kazerne en ’s zomers in een glazen kas. Een verjaardag om niet snel te vergeten.

 

8. Om jullie één jarig jubileum te vieren

Jullie zijn een jaar samen en dat moet gevierd worden. Boek daarom een staycation voor twee. Een mini vakantie dichtbij huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij romantische hotels als: het Hoxton, Sir Albert Hotel, het Pulitzer of The Toren Boutique hotel.

 

9. Een huwelijksaanzoek

Je bent er inmiddels zeker van: met deze persoon wil je de rest van je leven doorbrengen. Vraag je geliefde op een bijzondere manier ten huwelijk tijdens een boottochtje door de grachten. Romantischer kan niet!

over once

Once brengt de magie van het online daten terug. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit boven kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag om 12 uur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via iTunes of de Google Play store.