Slim algoritme van dating-app Once doet nepprofielen in de ban
terug naar pressroom

Slim algoritme van dating-app Once doet nepprofielen in de ban

 

Once tackelt de nummer één uitdaging van de online dating industrie: misleidende profielen. De dating app komt vanaf 13 februari met een nieuwe functionaliteit waarmee ze hun gebruikers een totaal nieuwe date ervaring laten beleven. Nadat een vrouw op date is geweest wordt zij via de app uitgenodigd om de conversaties, dates en de juistheid van de foto van degene met wie ze op date is geweest te waarderen. Deze reviews zijn zichtbaar voor andere vrouwen die van deze inzichten kunnen profiteren. Op deze manier garandeert Once de authenticiteit van hun ledenprofielen en moedigt ze positief gedrag aan. Once draagt er zorg voor dat degene met wie je op date gaat ook daadwerkelijk de persoon is met wie je gematcht bent in de app.

 

Handige functionaliteit om gesprekken te monitoren

 

Het algoritme waarmee de applicatie werkt, genaamd Natural Language Processing (NLP) maakt het mogelijk om verschillende elementen in een chatgesprek uit te lezen, waaronder woordkeuze, aantal verzonden berichten en hoe lang een gesprek duurt. Op basis van het uitwisselen van gegevens zoals een datum, een locatie of een telefoonnummer kan de applicatie vervolgens herkennen of een ontmoeting in real life heeft plaatsgevonden. Deze functionaliteit maakt het voor de app mogelijk om specifieke vragen te stellen gedurende het online kennismakingsproces. De software Siri van Apple maakt bijvoorbeeld ook gebruik van NLP.

 

Hoe gaat het reviewen in zijn werk?

 

Vrouwen kunnen de date op drie manieren een waardering geven. Ze kunnen de conversatie raten, feedback geven op de date en aangeven of hun afspraakje ook daadwerkelijk op zijn foto’s lijkt. Op die manier creëert Once een authentieke en betrouwbare poel van profielen. Wanneer je met iemand in gesprek bent, krijg je nadat je enige tijd in contact bent een notificatie waarin gevraagd wordt hoe je het gesprek vindt gaan. Wanneer het gesprek wordt vervolgd, zal het algoritme uitlezen dat er gegevens over data, tijden en locaties en telefoonnummers uitgewisseld worden en zal de app vragen of er een date heeft plaatsgevonden. Indien dit het geval is kunnen de leden aangeven of de foto’s op het profiel overeenkwamen met de werkelijkheid en is er daarnaast de mogelijkheid om de date zelf te waarderen.

 

Het idee achter het waarderingssysteem is om de algehele ervaring van de date te evalueren en niet iemand te beoordelen op fysieke verschijning of uiterlijk. Alle waarderingen zijn anoniem. Once monitort het proces echter in alle gevallen om onredelijk commentaar of kritiek te voorkomen. Alleen de laatste drie reviews zullen zichtbaar zijn op de profielen van de mannen. Deze nieuwe functionaliteit maakt Once de enige dating app die verzekert dat het online profiel overeenkomt met de persoon in het echte leven. Daarbij geven zij vrouwen in een wereld waar nepprofielen aan de orde van de dag zijn, het vertrouwen om daadwerkelijk af te spreken. Wie je op de app ziet is ook de persoon die je zal ontmoeten. Met Once is het niet mogelijk vals te spelen.

 

Voor interviewmogelijkheden, meer informatie of beeld, neem contact op met:

Claudia Kasteel | c.kasteel@simplypr.nl | 0207767756

Over Once

Once brengt de magie van het online daten terug de wereld in. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit over kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag omstreeks het middaguur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via de iTunes of Google Play store.