Once laat als eerste dating app vrouwen haar date reviewen
terug naar pressroom

Once laat als eerste dating app vrouwen haar date reviewen

 

 

84% is teleurgesteld na de eerste date

 

Once tackelt de nummer één uitdaging van de online dating industrie: misleidende profielen. De dating app komt vanaf 13 februari met een nieuwe functionaliteit waarmee ze hun gebruikers een totaal nieuwe date ervaring laten beleven. Nadat een vrouw op date is geweest wordt zij via de app uitgenodigd om de conversaties, dates en de juistheid van de foto van degene met wie ze op date is geweest te waarderen. Deze reviews zijn zichtbaar voor andere vrouwen die van deze inzichten kunnen profiteren. Op deze manier garandeert Once de authenticiteit van hun ledenprofielen en moedigt ze positief gedrag aan. Once draagt er zorg voor dat degene met wie je op date gaat ook daadwerkelijk de persoon is met wie je gematcht bent in de app.

 

Nooit meer een teleurstellende ervaring

 

Once wil het menselijke aspect terugbrengen in online dating. Ze gelooft erin dat het tijd kost om elkaar te leren kennen. Het concept is simpel: je ontvangt iedere dag één zorgvuldig geselecteerde match. Deze is gebaseerd op de door jou verstrekte informatie en voorkeuren. Je hebt 24 uur de tijd om contact op te nemen en een gesprek aan te gaan.
De overstap van een online date naar een ontmoeting moet een veilige en plezierige ervaring zijn. Helaas is uit onderzoek gebleken dat 84% van de personen teleurgesteld zijn na de eerste date, 51% van de respondenten gaven aan bezorgd te zijn dat het profiel niet waarheidsgetrouw is*. Het is de missie van Once om er zorg voor te dragen dat een date nooit meer een teleurstellende ervaring is.

 

Hoe werkt het?

 

Vrouwen kunnen hun date op drie manieren een waardering geven. Ze kunnen de conversatie raten, feedback geven op de date en aangeven of diegene ook daadwerkelijk op zijn/haar foto’s lijkt. Op die manier creëert Once een authentieke en betrouwbare poel van profielen. Wanneer je met iemand in gesprek bent krijg je een notificatie waarin gevraagd wordt hoe je het gesprek vindt gaan. Als het goed gaat, wordt er gevraagd of je op een date bent geweest. Indien dit het geval is kunnen de leden aangeven of de foto’s op het profiel overeenkomen met de werkelijkheid en kan de date zelf worden gewaardeerd.

 

Het idee achter het waarderingssysteem is om de algehele ervaring van de date te evalueren en niet iemand te beoordelen op fysieke verschijning of uiterlijk. Alle waarderingen zijn anoniem. Once monitort het proces echter in alle gevallen om onredelijk commentaar of kritiek te voorkomen. Alleen de laatste drie reviews zullen zichtbaar zijn op de profielen van de mannen. We leven nog steeds in een “mannenwereld” waardoor vrouwen meer handvatten aangereikt moeten krijgen om het vertrouwen te hebben om op een date te gaan en zich veilig te voelen. Deze nieuwe functionaliteit maakt Once de enige dating app waarmee je ervan verzekerd bent dat het online profiel overeenkomt met de persoon in het echte leven, hiermee geven zij vrouwen het vertrouwen om daadwerkelijk af te spreken. Degene die je op de app ziet is ook de persoon die je zal ontmoeten. Met Once is het niet mogelijk vals te spelen.

 

*Onderzoek uitgevoerd door Forsa door middel van een online Panel Forsa-Omninet. Panel van 500 respondenten van 18+ jaar met ervaring in online daten in de afgelopen 2 jaar.

 

Voor interviewmogelijkheden met de CEO Jean Meyer, meer informatie of beeld, neem contact op met:

Claudia Kasteel | c.kasteel@simplypr.nl | 0207767756

Over

Once brengt de magie van het online daten terug de wereld in. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit over kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag omstreeks het middaguur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via de iTunes of Google Play store.