Deze dating app speelt in op liefde in tijden van BrexitDeze dating app speelt in op liefde in tijden van Brexit
terug naar pressroom

Deze dating app speelt in op liefde in tijden van Brexit

Het is al een behoorlijke tijd een hot topic en de realiteit komt steeds dichterbij: Brexit. Er is al honderduit gesproken over de gevolgen voor de economie, het vrije reizen en werken in Europa. Maar heeft Brexit ook gevolgen voor de liefde? Uit onderzoek van slow-dating app Once blijkt van wel, daarom hebben zij alvast een nieuwe feature ontwikkeld die Engelsen en Europeanen bij elkaar brengt.
 

Aangezien meeste Engelse millenials zich óók vaak Europeaan voelen en een leven gescheiden van Europa niet zien zitten, is dit misschien wel hét moment om een heerlijke Engelsman aan de haak te slaan! De voordelen voor jou: een heerlijk accent, droge humor en hopelijk de looks van Jude Law. Wat er voor hem in zit: de kans om nog wél bij Europa te horen.

 

De vraag is alleen: hoe vind je deze match? Dat is waar slow-dating app Once om de hoek komt kijken. Nu een No-Deal Brexit eraan komt, speelt Once in op de vraag naar matches tussen Engelse en Europeanen. De slow-dating app lanceert namelijk een nieuwe feature: vanaf nu kunnen gebruikers van Europese en Britse nationaliteit de twee opties: "Ik ben een Europese burger op zoek naar een Britse burger" of "Ik ben een Britse staatsburger op zoek naar een Europese burger" aanzetten.  De nieuwe feature houdt dan rekening met je voorkeur voor een Europese of Britse soulmate.

 

Uit een recente survey onder Engelse burgers is gebleken dat één derde van de Engelse millenials bang is dat Europeanen niet meer met hen wil daten nadat Engeland uit de EU stapt. Éen op de zeven is van mening dat het vinden van liefde lastiger wordt na Brexit.

 

"Vecht tegen Brexit met liefde is het nieuwe motto van Once,” aldus Jean Mayer, CEO van Once. "Hoewel de keuze voor deze nieuwe functie er deels is om te provoceren, gaat het er voornamelijk om dat politieke barrières geen rol mogen spelen wanneer het over de liefde gaat.”

over Once

Once brengt de magie van het online daten terug. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit boven kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag om 12 uur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 7 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via iTunes of de Google Play store.