Dating dictionary: bizarre datingtermen uitgelegd
terug naar pressroom

Dating dictionary: bizarre datingtermen uitgelegd

Van zombieing tot breadcrumbling, online daten anno 2018 kent gekke termen die allemaal weer wat anders betekenen. Slow quality datingapp Once heeft de belangrijkste betekenissen hiervan voor je op een rijtje gezet.

Breadcrumbling
Oftewel: keihard aan het lijntje gehouden worden. De term breadcrumbling is afkomstig van het broodkruimelspoor uit het sprookje van Hans en Grietje. Er wordt nét genoeg contact onderhouden zodat je jouw interesse behoudt. Hoe herken je breadcrumbling? Let op deze 4 signalen: je ontvangt alleen berichtjes laat op de avond, afspraken worden last-minute gecanceld, alle toekomstige plannen worden vermeden en hij blijkt bindingsangst te hebben.

Cuffing
Dit komt met name voor in herfst- en winterseizoen. De cuffing-periode duurt in theorie van Halloween (oktober) tot Valentijnsdag (februari). Het koude weer triggert de singles om op zoek te gaan naar iemand waar ze tijdens de koude dagen Netflix mee kunnen kijken op de bank. Heb je de hele zomer niks van hem/haar gehoord en krijg je nu ineens allemaal berichtjes? Red flag!

Uncuffing
Zodra de temperaturen weer gaan stijgen zal je merken dat hij/zij weer behoefte heeft aan vrijheid. Laten we eerlijk zijn, de zomer is dé tijd om egoïstisch te zijn en je los te maken van verantwoordelijkheden. Ben je degene die uncuffed wordt? Om de pijn een beetje te verzachten; het ligt niet aan jou, het ligt aan het weer…

Ghosting
Dit fenomeen vindt plaats wanneer de persoon waarmee jij date ineens volledig van de aardbodem verdwijnt. De persoon die de ghost is ziet dit als de meest gemakkelijke manier om het contact te verbreken. Terwijl degene die geghost wordt, hier anders overdenkt. Je wordt vol verbazing achter gelaten. Super pijnlijk! Hoe je hiermee omgaat? Neem wat tijd voor jezelf en probeer de situatie te accepteren zoals hij is.   

Zombieing
Je oude datingpartner die van de aardbodem verdween, ontwaakt ineens uit de dood. Plotseling krijg je een appje “hoe gaat het?”. Of nog erger; hij/zij liked ineens een oude Instagram-foto, wát een schreeuw om aandacht. Deze zombies weten dondersgoed dat ze je 3 maanden lang hebben genegeerd, dus ga niet ineens aan jezelf twijfelen. De beste oplossing is toch wel om keihard terug te ghosten.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Claudia Kasteel
c.kasteel@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Once Dating kondigt overname van Pickable aan, de 100% anonieme dating-app voor vrouwen
5 dating dealbreakers voor millennials
En amour l'orthographe prime !
Quiz: Wat voor een dating type ben jij?

LINKS

Getonce.com

SOCIAL MEDIA Once

Over Once

Once brengt de magie van het online daten terug. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit boven kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag om 12 uur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via iTunes of de Google Play store.