Daten eng? 5 manieren om je zenuwen de baas te zijn
terug naar pressroom

Daten eng? 5 manieren om je zenuwen de baas te zijn

We gaan echt niet ontkennen dat daten spannend is, vooral wanneer je diegene alleen nog maar via een dating app gesproken hebt. Nerveuze gevoelens horen erbij, ze zorgen ook voor een leuke spanning. Maar erge zenuwen zijn natuurlijk niet fijn. Slow dating app Once geeft jou 5 tips om jouw angsten te overwinnen.

 

1. Wacht niet te lang met afspreken

 

Maandenlang berichten naar elkaar sturen maar niet overgaan tot een daadwerkelijke date in real life zet meer druk op de situatie. Hoe langer je de date uitstelt, hoe meer kans dat stress opspeelt. Het feit dat je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien kan voor zenuwen zorgen. Wat als hij verschrikkelijk is? Wat als ik hem teleurstel? Zorg er dus voor dat deze onzekere periode van korte duur is. 

 

2. Een goede planning is essentieel

 

Om met een kalm gevoel je date in te gaan adviseren we om ruim van tevoren de plek en je outfit te kiezen. Werkt erg geruststellend. Vlak van tevoren tien keer van outfit wisselen en uiteindelijk toch voor de eerste keuze gaan, is namelijk niet bepaald ideaal. Ga ruim op tijd van huis weg, dit staat niet desperate maar zorgt ervoor dat een stressvolle situatie niet nog stressvoller wordt. Behoud zelf dus controle over de situatie.

 

3. Adem in, adem uit

 

Wanneer we stress ervaren kan het helpen om op iets anders te focussen. Je lichaam bijvoorbeeld. Ademhalingsoefeningen kunnen je weer tot rust brengen. Je ademt in door je neus terwijl je je borst en buik uitzet. En ademt uit terwijl je deze weer ontspant. Je zal merken dat je je kalmer voelt en dat je angsten gemakkelijker naast je neerlegt. Een wijntje kan trouwens ook helpen ;-) Maar drink niet teveel, anders kan jouw date je misschien een slechte rating geven via de dating app Once. 

 

4. Ga uit van een goede afloop

 

Stel je voor dat je op het terras naast je droomman of -vrouw zit. Jullie leren elkaar kennen, het gaat goed, hij/zij ziet er goed uit. Jullie lachen en hebben het naar jullie zin. Er wordt zelfs al over een vervolgdate gesproken. Wanneer je van tevoren een date visualiseert die goed verloopt kan dit je helpen kalmeren.

 

5. Het moet van twee kanten komen

 

We hebben de neiging om onzeker te zijn over wat een ander van ons vindt. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat het ook nog eens zo zou kunnen zijn dat jij geen match ziet? Het is goed om dit nog even te beseffen voordat je op date gaat. Jullie gaan elkaar leren kennen en ontdekken, dit is de eerste stap. En als het niks is, jammer dan. Volgende keer beter. 

Once brengt de magie van het online daten terug. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit boven kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag om 12 uur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via iTunes of de Google Play store.