BE | Dating app Once laat gebruikers hun date na afloop reviewen en dat levert interessante resultaten op
terug naar pressroom

BE | Dating app Once laat gebruikers hun date na afloop reviewen en dat levert interessante resultaten op

Dating app Once vraagt vrouwen na afloop van de date een recensie te schrijven, inclusief een vijfsterrenbeoordeling die gepubliceerd wordt zodat eventuele toekomstige matches deze kunnen bekijken. Het rating systeem van de Once app – vergelijkbaar met de rating systemen van Uber of Trip Advisor – zorgt voor een veilig gevoel. Sinds de lancering van de Black Mirror-stijl functie in februari, gaven al 30.000 vrouwen in Europa een review. Deze reviews leveren interessante inzichten op. 

Singles opgelet! Hier heb je de meeste kans op een geslaagde date


In het algemeen is de gemiddelde waardering die vrouwen geven aan hun date erg positief, een 3,8 op 5. Met een gemiddelde van 4,6 is Wallonië ongetwijfeld het gewest met de hoogste tevredenheidsscore. In Vlaanderen is de score een pak negatiever met een gemiddelde van 3 op 5.

 

Gemiddelde waardering date onder de gebruikers per stad in België:

  Wallonië             4.6*

  Vlaanderen         3.2*

  Brussel               4.1*

  Antwerpen          3.2*

  Charleroi            4.2*

  Namen               4.4*

  Gent                  3.3*

  Luik                   4.5*

  Brugge               3.7*

 

 

Voorkom dat jouw prins op het witte paard in het echt op een kikker lijkt


Profielfoto’s blijven een heikel punt: kies ik voor dé perfecte (vaak bewerkte) foto of ga ik toch voor een foto die in lijn ligt met de werkelijkheid? In Charleroi kiezen vrouwen blijkbaar voor het eerste want slechts 40% lijkt in het echt op haar foto. Namen is met 48% de stad waar de meeste mannelijke gebruikers niet op hun foto lijken. “Eerlijkheid duurt het langst” en daar zijn ze het in Gent volledig mee eens. Daar zien 3 op 5 gebruikers er hetzelfde uit op de foto als in de realiteit. 

 

Fun facts:

In Charleroi lijkt slechts 40% van de vrouwen in het echt op haar foto.

 

36% van de vrouwen zijn dankzij de achtergelaten reviews met een man op date gegaan ondanks dat hij in eerste instantie niet haar type was.

 

Met een gerust hart op date


In Luik zet 75% van de vrouwen de eerste stap. In Brugge daarentegen is het meestal de man die het eerste bericht stuurt, dit is bij 2 van de 3 gesprekken het geval. Opvallend is dat Wallonië het gewest is waar de dates het hoogste gewaardeerd werden en Vlaanderen het laagste. De periode tussen het eerste bericht en de eerste date is altijd spannend en kan soms lang duren. Alhoewel, in Vlaanderen laten ze er geen gras over groeien. Amper drie dagen na het eerste gesprek gaan de meeste gebruikers al op date. De nieuwe feature heeft er bovendien voor gezorgd dat gebruikers sneller tot een afspraak overgaan. Maar liefst 73% van de vrouwen geeft aan dat ze zich zelfverzekerder voelt om een afspraak te maken na het zien van de reviews. Wat ook opvallend is: 36% van de vrouwen zijn dankzij de achtergelaten reviews met een man op date gegaan ondanks dat hij in eerste instantie niet haar type was. De functie stimuleert bovendien de authenticiteit; 24% van de gebruikers heeft na een beoordeling de foto’s aangepast.

 

Swipen is zo 2017

 

Once is de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit over kwantiteit. Once legt iedere dag om 12 uur passende matches voor. Deze komen tot stand dankzij een algoritme die naar jouw profiel en voorkeuren kijkt. Hierdoor wordt veel tijd bespaard omdat je niet eindeloos hoeft te swipen. De app is gratis te downloaden.

 

Voor interviewmogelijkheden met de CEO Jean Meyer, meer informatie of beeld, neem contact op met:

Claudia Kasteel | c.kasteel@simplypr.nl | 0207767756

Over Once

Once brengt de magie van het online daten terug de wereld in. Gelanceerd in oktober 2015, is Once de eerste slow-dating app waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteit over kwantiteit. Perfecte matches worden elke dag om 12 uur voorgelegd aan de gebruikers. Er zijn al meer dan 4 miljoen gebruikers wereldwijd en er worden gemiddeld 20 miljoen matches per maand gemaakt. De Once app is gratis te downloaden via de iTunes of Google Play store.