Deze startup levert het relatiegeschenk waar je wél op zit te wachten Deze startup levert het relatiegeschenk waar je wél op zit te wachten
terug naar pressroom

Deze startup levert het relatiegeschenk waar je wél op zit te wachten

Vlak voor de kersperiode, in december 2016 lanceerden Michel Cobbaert en Wout Steenacker de webshop Make Your Own Spirit voor het grote publiek. Het idee: via de webshop www.makeyourownspirit.com kun je in een paar eenvoudige stappen een kwalitatieve drankfles bestellen waarvan je zowel de drank, de fles  als het label zelf kunt personaliseren met een toffe afbeelding of eigen tekst. Je hebt keuze uit verschillende premium soorten drank en verschillende flessen. Ze hadden voor de lancering al flessen verkocht aan familie en vrienden maar het officiële lanceren bleek andere koek. Door de drukke feestdagen werden ze in het diepe gegooid. Nu, twee jaar later, hebben ze meer dan 20.000 flessen verkocht en een groei van 180% doorgemaakt. “Zelfs huwelijksaanzoeken hebben al op onze flessen gestaan.” Vertelt Wout. Maar de flessen kunnen ook gebruikt worden voor andere doelen zoals bijvoorbeeld als relatiegeschenk. Na feedback van de klanten hebben ze de website gebruiksvriendelijker gemaakt, hieruit is Make Your Own Spirit 2.0 ontstaan.

 

Wat is er nieuw aan MYOS 2.0?

Michel en Wout vinden het belangrijk dat de interface van de website gebruikt kan worden door zowel een expert als een computerleek, zodat iedereen gemakkelijk een gepersonaliseerde fles kan maken. Eerder was het niet mogelijk om een fles te creëren op een smartphone, omwille van de complexiteit voor zowel de user als technisch, maar door de update kan dit nu wel. Samen met IT-experts hebben Michel en Wout een jaar de tijd genomen om een webtool te lanceren die zowel gebruiksvriendelijk als fun is om mee te werken. De website is een beleving geworden, zowel bij het kiezen van een drank als het finetunen van een persoonlijke tekst. Door middel van een speciale 3D rendering kunnen de klanten hun flessen live in 3D zien, zodat de klanten precies kunnen zien hoe de fles uiteindelijk zal worden.  

 

Een kijkje in de toekomst

Michel en Wout hebben verschillende toekomstplannen. Het hoofddoel van Make Your Own Spirit is de naamsbekendheid vergroten en binnen Europa uitbreiden. Ze willen zich blijven richten op de betere horecazaken, zodat de MYOS flessen daar aangeboden kunnen worden als bijvoorbeeld huisgins of andere huisspirits.  Het is voor horecazaken origineel om een eigen huisspirit te hebben en bovendien qua prijs erg interessant. De flessen zijn daarnaast ook uitermate geschikt om aan te bieden als eindejaarsgeschenk. Zeg nu zelf: wie krijgt niet liever een gepersonaliseerde fles gin met jouw naam erop in plaats van een fles wijn die je toch weer doorgeeft. Daarnaast willen ze particulieren binnen de EU kennis laten maken met het concept en hen laten genieten van de beleving. Ze streven voor het buitenland ook naar een levering binnen de 1-3 dagen die ze nu in het binnenland al hebben. Als primeur breiden ze het concept binnenkort uit naar miniflesjes (5cl).

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Kerst 2018
Oud & Nieuw 2018
World Gin Day
Summer drinks

LINKS

Website MYOS

SOCIAL MEDIA Make Your Own Spirit

Over MYOS

Make Your Own Spirit is de naam van de webshop waarbij je jouw eigen persoonlijke drankfles kunt vormgeven. Allereerst maak je de keuze tussen premium gin, rum, wodka, whisky of vermouth en vervolgens kies je de kleur en de vorm van de fles waarin je de drank gebotteld wilt zien. De laatste stap is het personaliseren van het label met een eigen tekst of zelfontworpen logo. Hiermee kun je eindeloos variëren en zodoende ben je verzekerd dat jouw met zorg samengestelde fles uniek en origineel zal zijn. Eenmaal een bestelling afgerond, ontvang je de fles 1 à 2 dagen later gratis thuis. Gemakkelijk en snel heb je jouw eigen creatie in handen. Bezoek dus gauw de website en laat jouw creativiteit los op de flessen van MYOS! Go ahead Picasso, the canvas is yours!