terug naar pressroom

Lyst: Swimfluencers 2020

De beroemdheden die onze strandlooks inspireerden deze zomer

Als je wilt verwijzen naar informatie van Lyst, graag deze link vermelden: https://www.lyst.com.nl

 

Tijdens deze hete zomerdagen besteden we veel tijd door aan de Nederlandse kust. 
Om die reden heeft het wereldwijde modezoekplatform Lyst geanalyseerd welke door beroemdheden geïnspireerde strandkledingtrends tot nu toe het populairst zijn geweest. Van door Tiger King geïnspireerde dierenprints gedragen door Chrissy Teigen, Hailey Bieber of Chiara Ferragni, tot kleurige prints, gedragen door John Legend en zijn zoon Miles.

 

Dua Lipa

In de week nadat zangeres Dua Lipa een foto heeft geplaatst in een discobikini van het merk Ack, nam het aantal zoekopdrachten voor het merk op Lyst toe met 71%. Sindsdien is het aantal zoekopdrachten naar 'disco'-badkleding met 93% gestegen. In de twee weken na de Instagram-post namen de zoekopdrachten op Google naar 'Dua Lipa Bikini' met 50% toe.

 

        

 

JLo

Nadat we Jennifer Lopez rond de Hamptons zagen fietsen met het zwarte logo uit één stuk van Guess, nam het aantal zoekopdrachten voor het zwempak met 120% toe. Zoekopdrachten voor het merk Guess gingen met 45% omhoog op Lyst, het badpak met logo was het meest populaire item. Het aantal zoekopdrachten naar zwarte eendelige kleding is de afgelopen 2 maanden met 52% gestegen, waarbij zwart de meest populaire kleur is voor badkleding op Lyst.

 

          

 

Katy Perry

Nadat Katy Perry werd gezien in een paars one-piece van Eres, steeg het aantal zoekopdrachten op Lyst voor het merk in de eerste 48 uur met 72%. In de daaropvolgende week steeg het aantal zoekopdrachten naar paarse en lila badpakken met 18%, momenteel zijn de zoekopdrachten met 65% gestegen. 

 

  

 

John Legend

Een Instagram-foto van John Legend en zijn zoon Miles in bijpassende zwembroek resulteerde in een stijging van 47% in zoekopdrachten naar gestreepte badkleding. Veelkleurige badkleding is de derde meest gewilde kleur op Lyst. 

 

       

 

Lizzo

In de 48 uur nadat zangeres Lizzo een foto van zichzelf in een bikini met tropische print plaatste, steeg het aantal zoekopdrachten op Lyst met 20%. In de afgelopen 2 maanden was er veel vraag naar tropische prints en stijgt momenteel met 41%. Ashley Graham heeft onlangs een foto gepost met een bikini in een vergelijkbare print, wat een nieuwe piek van 19% veroorzaakte in zoekopdrachten.

 

 .     

                                            

David Beckham

Nadat David Beckham was gespot met een Versace zwembroek in Griekenland nam het aantal zoekopdrachten naar Versace badkleding met 107% toe de dag daarna. De shorts met barokprint zijn het populairst van Versace.

 

       

 

David Guetta

Nadat David Guetta een foto met een rode Moncler-zwemshort op zijn Instagram had geplaatst, namen de zoekopdrachten op Lyst in de eerste 48 uur met 67% toe. Dankzij de post van David Guetta is het model van Moncler nu het op één na meest gezochte in de categorie rode badkleding. De afgelopen twee maanden is het aantal zoekopdrachten naar rode badkleding voor mannen met 51% gestegen.

 

       

 

Maluma

Het aantal zoekopdrachten naar Tie-dye-zwemkleding is de afgelopen 3 maanden met 108% gestegen. Tie Dye Bikini is een van de meest gezochte zoekwoorden op Google (+500 jaar geleden).

 

 

 

Trends

De Underboob

Google-zoekopdrachten voor badmode met onderboob zijn met 178% gestegen nadat Bella Hadid de stijl had gezien en sindsdien populair is. Zoekopdrachten op Lyst zijn in die periode met 78% gestegen.

 

 

  

Dierlijke prints
De zoekopdrachten gingen drastisch omhoog in de laatste week van mei, toen de trend van Tiger King viral ging. Nadat Chrissy Teigen een foto had geplaatst met een luipaardset van Reina Olga, steeg het aantal zoekopdrachten naar het merk in de 48 uur daarna met 117%, 27% van de zoekopdrachten naar items met luipaardprint, het meest gezochte badpak met luipaardprint. Andere beroemdheden die badkleding met dierenprint hebben gedragen zijn: Chiara Ferragni, Hailey Bieber, Sofia Richie, Heidi Klum.
 

      

 

 

  

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
coletteborstlap@hotmail.com
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

The Lyst Index Q4 - 2020
The Lyst index Q3 - 2020
Lyst: Maternity wear
Lyst: Royal Fashion Report 2020

LINKS

Over Lyst

Lyst is in 2010 opgericht vanuit een kleine schuur in Shoreditch, Londen. Inmiddels is Lyst de grootste internationale modezoekmachine waarop je duizenden modewinkels in een keer kunt doorzoeken. 5 miljoen producten van 12.000 van 's werelds bekendste merken en winkels worden op één plek samengebracht.


Oprichters Chris Morton en Seb Trepca probeerden een manier te vinden die ervoor zou zorgen dat mensen alle mode kunnen vinden die ze maar zouden willen. En lieten zich inspireren door online tools die klanten transformerende producten aanbieden: producten die zo handig zijn dat mensen niet meer zonder kunnen


‘’Lyst helpt je om de mode van je dromen te vinden.’’


Afgelopen jaar kozen meer dan 70 miljoen shoppers uit 120 landen ervoor om hun zoektocht op Lyst te beginnen. Lyst volgt meer dan 10 miljoen internationale zoekopdrachten per maand, verwerkt iedere minuut vragen, paginaweergaven en verkoopstatistieken, en gebruikt deze data om te vertellen hoe de wereld zich wil kleden. Van opkomende trends tot wereldwijde modebewegingen, Lyst is een unieke bron van wereldwijde mode-intelligentie.