Lyst: Maternity wear Lyst: Maternity wear Lyst: Maternity wear Lyst: Maternity wear
terug naar pressroom

Lyst: Maternity wear

Als je wilt verwijzen naar informatie van Lyst, graag deze link vermelden: https://www.lyst.com.nl

 

In verwachting zijn is iets bijzonders. In deze 9 maanden moet in de garderobe plaatsgemaakt worden voor zwangerschapskleding. Ieder jaar zijn vele vrouwen weer op zoek naar dé perfecte zwangerschapsoutfits. Zoekopdrachten naar zwangerschapskleding stegen in 2020 in vergelijking met 2019 (jan-sept) met 20,2%. Lyst onderzocht of celebs als Gigi Hadid, Romee Strijd en Linda Tol van invloed zijn op het shopgedrag als het gaat om maternity looks. Daarnaast deed Lyst onderzoek naar hotste trends op het gebied van pregnancy workout-outfits.

 

Lyst onderzocht wat de 5 populairste merken zijn in Nederland als het gaat om zwangerschapskleding.

 

Top 5 populairste merken en hun meest gezochte item op Lyst


1. Asos - Witte midi-rok 

 

2. Maya Maternity - Oudroze midi-jurk 

 

3. Top Shop - Satijnen rok met dierenprint

 

4. H&M - Maternity nursing dresses

 

5. Dorothy Perkins - Maternity faux fur parka

 

Invloed van celebrities en influencers 

 

2020 is het jaar waarin veel celebs en bekende Nederlandse influencers in verwachting zijn. Lyst onderzocht welke invloed zij hebben op de zoekopdrachten naar fashionable zwangerschapslooks.

 

Gigi Hadid

De inmiddels bevallen, Gigi Hadid, postte op 20 mei tijdens haar zwangerschap een foto waarop zij een oversized roze Ralph Lauren overhemd droeg. In de daaropvolgende 48 uur stegen de zoekopdrachten op Lyst naar dit item met 47%.

 

  

 

Romee Strijd

Op 28 mei 2020 maakte Romee Strijd en haar vriend Laurens het mooie nieuws bekend; ze verwachten hun eerste kindje. Op een Instagram post draagt zij de Serita jurk van het merk Cult Gaia. Een gebreide maxi-jurk met elegante cut-outs. Wereldwijde zoekopdrachten op Lyst naar dit item stegen in de volgende 48 uur met 230%. Op 13 juni showde Romee voor het eerst haar baby bump. Ze droeg hierbij een oudroze Victoria’s Secret body. In de daaropvolgende week stegen de zoekopdrachten op Lyst in Nederland naar bodies met maar liefst 300%.

 

 

Linda Tol

Internationale fashion influencer Linda Tol is inmiddels bevallen van een zoon.  Tijdens haar zwangerschap postte zij opp 14 juni een foto in de kleurrijke Alison jurk van het merk Rotate Birger Christensen. Hierna stegende wereldwijde zoekopdachten naar deze jurk met 120%.

 

 

Nikki Marinus

Online influencer Nikki Marinus droeg op 21 augustus een tie dye jurk van het merk Verge Girl. In de 48 uur na haar Instagram post stegen de zoekopdrachten naar tie dye items in Nederland met 83%. Daarnaast plaatste zij op 15 augustus een foto in een jumpsuit van het merk Ba&sh Paris. Het aantal zoekopdrachten naar het merk in Nederland steeg met 34% in de 48 uur nadat ze een foto plaatste. Vooral het aantal zoekopdrachten naar Ba&sh-jumpsuits nam enorm toe.

 

 

 

Pregnancy workouts 

Op de Instagram profielen van zwangere celebs valt op dat zij aandacht besteden aan sporten tijdens je zwangerschap. Lyst onderzocht wat de trends zijn op het gebied van workout outfits tijdens je zwangerschap.

 

Het meest geliefde merk in de categorie  zwangerschaps workout-outfits is: Calvin Klein.  In Nederland zijn de zoekopdrachten naar bralettes van Calvin Klein tijdens de zomer drastisch toegenomen. Het aantal zoekopdrachten is in juli 2020 verdubbeld.

 

   

 

Een opvallende ontwikkeling op het gebied van maternity sportswear is de lancering van de eerste zwangerschapscollectie van Nike, genaamd Nike (M). De capsule collectie bestaat uit vier items: een trui, sport-bh, tanktop en een legging. Na de eerste communicatie over de lancering van de collectie, stegen de zoekopdrachten op Lyst naar ‘’Maternity Nike’’ met 376%. Het meest populaire item is de Nike (M) sport legging. 

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Britt Pegels
b.pegels@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

The Lyst Index Q4 - 2020
The Lyst index Q3 - 2020
Lyst: Royal Fashion Report 2020
Lyst: Fall Winter Trends 2020

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA Lyst

over Lyst

Lyst is in 2010 opgericht vanuit een kleine schuur in Shoreditch, Londen. Inmiddels is Lyst de grootste internationale modezoekmachine waarop je duizenden modewinkels in een keer kunt doorzoeken. 5 miljoen producten van 12.000 van 's werelds bekendste merken en winkels worden op één plek samengebracht.


Oprichters Chris Morton en Seb Trepca probeerden een manier te vinden die ervoor zou zorgen dat mensen alle mode kunnen vinden die ze maar zouden willen. En lieten zich inspireren door online tools die klanten transformerende producten aanbieden: producten die zo handig zijn dat mensen niet meer zonder kunnen.

Lyst helpt je om de mode van je dromen te vinden.


Afgelopen jaar kozen meer dan 70 miljoen shoppers uit 120 landen ervoor om hun zoektocht op Lyst te beginnen. Lyst volgt meer dan 10 miljoen internationale zoekopdrachten per maand, verwerkt iedere minuut vragen, paginaweergaven en verkoopstatistieken, en gebruikt deze data om te vertellen hoe de wereld zich wil kleden. Van opkomende trends tot wereldwijde modebewegingen, Lyst is een unieke bron van wereldwijde mode-intelligentie.