2010's: A Decade in Fashion2010's: A Decade in Fashion
terug naar pressroom

2010's: A Decade in Fashion

Hoewel het nog te vroeg is om de mode-impact van het afgelopen decennium echt te begrijpen, zijn een aantal belangrijke feiten al duidelijk geworden. In de afgelopen tien jaar is ons shoppen groener geworden en onze kleding meer politiek bewust. Onze rokken werden langer en onze tassen kleiner. Streetwear en athleisure stonden niet langer aan de zijlijn van de mode-industrie maar werden het middelpunt. Sweatshirts raakten in de mode, sneakers werden extravaganter en leggings werden (heel erg) duur.

Een terugblik op 10 jaren mode & influencers , die wat ons betreft voorbij zijn gevlogen.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Colette Borstlap
coletteborstlap@hotmail.com
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

The Lyst Index Q4 - 2020
The Lyst index Q3 - 2020
Lyst: Maternity wear
Lyst: Royal Fashion Report 2020

FASHION OF THE DECADE

Bovendien markeert het einde van dit decennium tien jaar Lyst. Om de eerste verjaardag met dubbele cijfers te vieren, heeft Lyst zich verdiept in alle mode-inzichten die in de loop der jaren zijn verzameld. Hier is een terugblik op de hotste schoenen, de populairste tassen & cultartikelen van de afgelopen 10 jaar.

 

INFLUENCERS OF THE DECADE

In deze tien jaar verwelkomden we ook Instagram en namen we afscheid van de skinny jeans. De familie Kardashian-Jenner nam de modewereld over en dankzij talloze samenwerkingen en 

de modellijnen van Rihanna, Kanye en Beyoncé kleedden we ons als popsterren. Wie waren de afgelopen 10 jaar de influencers waar we naar opkeken & wie waren de stijliconen die ons tot shoppen hebben aangezet en elk van deze tien ongelooflijke jaren hebben gedefinieerd.

 

2010: Alexa Chung

 

2011: Rihanna

 

2012: Olivia Palermo

 

2013: Cara Delevigne

 

2014: Kendall Jenner

 

2015: Gigi Hadid

 

2016: Beyoncé

 

2017: Bella Hadid

 

2018: Kylie Jenner

 

2019: Meghan Markle

 

 

OVER LYST

Lyst is in 2010 opgericht vanuit een kleine schuur in Shoreditch, Londen. Inmiddels is Lyst de grootste internationale modezoekmachine waarop je duizenden modewinkels in een keer kunt doorzoeken. 5 miljoen producten van 12.000 van 's werelds bekendste merken en winkels worden op één plek samengebracht.


Oprichters Chris Morton en Seb Trepca probeerden een manier te vinden die ervoor zou zorgen dat mensen alle mode kunnen vinden die ze maar zouden willen. En lieten zich inspireren door online tools die klanten transformerende producten aanbieden: producten die zo handig zijn dat mensen niet meer zonder kunnen


‘’Lyst helpt je om de mode van je dromen te vinden.’’


Afgelopen jaar kozen meer dan 70 miljoen shoppers uit 120 landen ervoor om hun zoektocht op Lyst te beginnen. Lyst volgt meer dan 10 miljoen internationale zoekopdrachten per maand, verwerkt iedere minuut vragen, paginaweergaven en verkoopstatistieken, en gebruikt deze data om te vertellen hoe de wereld zich wil kleden. Van opkomende trends tot wereldwijde modebewegingen, Lyst is een unieke bron van wereldwijde mode-intelligentie.