Ontdek de nieuwe soorten plantaardige proteïne poeders van Holland & Barrett
terug naar pressroom

Ontdek de nieuwe soorten plantaardige proteïne poeders van Holland & Barrett

Deze maand lanceert Holland & Barrett nieuwe soorten plantaardige proteïne poeders.
 
Proteïnes, ook wel eiwitten genoemd, zijn onmisbare bouwstenen in ons lichaam. Proteïne draagt bij tot de groei van spiermassa, ondersteunt het herstel van de spieren na fysieke inspanning en draagt bij draagt bij tot de instandhouding van normale botten. Op het moment zien we een grote verschuiving van dierlijke naar plantaardige bronnen van proteïne poeders. Dit heeft namelijk veel voordelen: een minder grote impact op het milieu, geen belasting op het welzijn van dieren en de bronnen zijn vaak rijk aan vezels, antioxidanten, vitamines en mineralen. 
 
Holland & Barrett beantwoordt met de nieuwe soorten proteïne poeders de toenemende vraag naar vegan producten in de schappen gericht op sport en gezondheid. Alle soorten zijn een uitstekende bron van eiwitten voor veganisten, vegetariërs en mensen met een lactose-intolerantie. Daarnaast zijn alle varianten noten- en GMO-vrij. Het verschil tussen de soorten proteïne berust zich op de grondstoffen, waaruit de voedingswaarde en aminozuren-profielen van elkaar afwijken. 
 
Maak kennis met de Erwten, Rijst en Hennep proteïne poeders van Holland & Barrett:
 
Premium Erwtenproteïne Poeder
De Erwtenproteïne is een hoogwaardig en plantaardig eiwitpoeder op basis van erwten-eiwit. Erwtenproteïne bevat alle 9 essentiële aminozuren en wordt daarom een compleet eiwit genoemd. Dit vegan proteïnepoeder bestaat van nature voor 80% uit eiwitten en bevat 24 gram eiwit per portie. 
 
Verkrijgbaar in twee formaten: 
500 gram - €14,49
1000 gram - €26,99
 
Premium Rijstproteïne Poeder
Rijstproteïne is een kwalitatief eiwitpoeder gemaakt op basis van rijsteiwit. Het voordeel van rijstproteïne is dat het gemakkelijk verteerbaar is en het een laag vetgehalte heeft. Het bestaat van nature voor 80% uit eiwitten en bevat 24,3 gram eiwit per portie. 
 
Verkrijgbaar in twee formaten: 
500 gram - €14,49
1000 gram - €26,99
 
Premium Hennepproteïne Poeder
Hennepproteïne Poeder is een plantaardig eiwitpoeder op basis van hennepeiwit en wordt verkregen uit hennepzaden. Hennepproteïne bevat net als erwtenproteïne alle 9 essentiële aminozuren en wordt daarom een volwaardig eiwit genoemd. Dit vegan proteïnepoeder bestaat van nature voor 50% uit eiwitten en bevat 15 gram eiwit per portie.
 
Verkrijgbaar in twee formaten: 
500 gram - €14,49
1000 gram - €26,99
 
Coming soon! Premium Vegan Mix Proteïne Poeder
Vegan Mix Proteïne Poeder is een hoogwaardige mix van verschillende plantaardige eiwitpoeders. 
 
Aanbevolen gebruik: 
 
  • 1 maatschep (30g)
  • 300ml water, (plantaardige) melk, yoghurt, sap etc.
  • Shaken
 
De plantaardige proteïnepoeders zijn ideaal voor sporters of mensen met een actieve (vegan) levensstijl en kunnen zowel voor als na de training gebruikt worden. 
 
Eiwit inname verhogen? Dan zijn deze goed oplosbare proteïnepoeders een perfecte toevoeging aan bijvoorbeeld yoghurt, smoothies, shakes of vruchtensappen. De poeders zijn ook warm te gebruiken – denk bijvoorbeeld aan eiwitrijke warme havermout of een proteïne hot chocolate. De poeders hebben van zichzelf een naturel smaak, zonder kunstmatige toevoegen.
 
Benieuwd naar wat voor type sporter jij bent? Vul de vragen in via onderstaande link en krijg productadvies op maat!
 
  • www.hollandandbarrett.be/guided/wat-voor-sporter-ben-jij
  • www.hollandandbarrett.nl/guided/wat-voor-sporter-ben-jij 
 
Holland & Barrett deelt daarnaast vast een fijn en gezond recept om de nieuwste soorten proteïne poeders te testen:
 
Greens-Power Proteïne Shake
Ja, je leest het goed, je kunt groente toevoegen aan je eiwit shake voor een enorme boost aan vitamines, mineralen en vezels. Je zult de spinaziesmaak niet proeven, dat beloven we!
 
Ingrediënten:
1 maatschep plantaardig proteïnepoeder (30 g)
50 gram verse bladspinazie of diepvriesspinazie
een handvol ijs (als je verse spinazie gebruikt)
40 gram bevroren bessen
een snufje kaneel*
genoeg water of een melkvervanger*
 
Bereidingswijze:
Mix alles in een blender voor een heerlijke eiwitshake!
 
* Verkrijgbaar bij Holland & Barrett

 

Voor meer informatie, productbeeld en het testen van producten kunt u contact opnemen met: Claudia Kasteel van SimplyPR, c.kasteel@simplypr.nl, +31 (0)20 776 775
 

Over Holland & Barrett

Holland & Barrett Nederland - tot 1 mei 2015 De Tuinen B.V. - is een landelijke keten van 202 gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling. Daarin is kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier steeds belangrijker. Het assortiment bestaat uit voedingssupplementen, gezonde voeding, sportvoeding, glutenvrije producten, verschillende soorten theeën, kruidensoorten en een scala aan verzorgings- en relax producten. De verzorgingsproducten van Holland & Barrett zijn vrij van SLS (Sodium Lauryl Sulfaat), parabenen, microplastics en niet getest op dieren.

 

Na een uitgebreid klantonderzoek is Holland & Barrett dankzij hun persoonlijke benadering derde geworden in de KPMG top 100 Customer Experience Excellence. Hierbij is gelet op de merkpersoonlijkheid, integriteit, verwachtingsmanagement, het denk- en oplossingsvermogen, het minimaliseren van de klant inspanning en het tonen van empathie.