NL | Het is zero waste week! Zo verduurzaam je jouw beautyroutine
terug naar pressroom

NL | Het is zero waste week! Zo verduurzaam je jouw beautyroutine

Het is zero waste week! Zo verduurzaam je jouw beautyroutine

Het is zero waste week! Zo verduurzaam je jouw beautyroutine 

De tweede week van september staat in het teken van zero waste, een week waarin we wereldwijd stilstaan bij ons verspillingsgedrag. Tijdens deze week gaat het niet over jezelf in allerlei moeilijke bochten wringen om kosten wat het kost geen afval te maken. Het gaat wel over hoe je met een paar simpele aanpassingen al een stuk minder onnodig afval produceert.
 

Hoe Holland & Barrett hieraan bijdraagt

Holland & Barrett is een keten van gezondheidswinkels, waarin kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier een belangrijke plaats inneemt. Zij geloven erin dat het niet moeilijk hoeft te zijn om duurzamer te leven, een kleine verandering kan al een groot verschil maken. Door wegwerpproducten in te wisselen voor duurzame alternatieven, maak je al een positieve impact op het milieu. Holland & Barrett heeft in 2019 als eerste retailer de verkoop van alle wegwerpdoekjes in de ban gedaan en het “Clean Beauty” assortiment uitgebreid met mooie producten die geen onnodig afval achterlaten en plasticvrij zijn. Dit Zero Waste assortiment wordt ook dit jaar steeds verder uitgebreid met nieuwe, duurzame beautyproducten waarbij er nog strengere eisen aan leveranciers worden gesteld. Binnen dit Zero Waste assortiment worden geen producten opgenomen waar op een bepaalde manier toch plastic in is verwerkt en vanaf dit jaar ook geen duurzaam plastic. Bovendien is het “Clean Beauty” assortiment al jaren vrij van microplastics. Dat zijn minuscule kleine stukjes plastic die in heel veel verzorgingsproducten zoals scrubs, crèmes, lippenstiften etc. zitten die niet gefilterd kunnen worden en terechtkomen in rivieren en oceanen en hierdoor onderdeel worden van de plasticsoep.

Doe mee met de 7-day Zero Waste Beauty Challenge!

Is jouw beautyroutine al schoon? Door al een paar kleine aanpassingen in je dagelijkse routine help je mee verspilling tegen te gaan en de wereld een beetje schoner te maken. Hoe? Heel simpel. Doe mee aan de 7-day Zero Waste Beauty Challenge en vervang dagelijks 1 product uit je beautyroutine voor een duurzaam en schoner alternatief. 

 

Dag 1: Vervang je wegwerp wattenschijfjes in plastic zak voor:

·      H&B Dunne Wattenschijfjes of H&B Dikke wattenschijfjes: Deze wasbare katoenen wattenschijfjes zijn biologisch, ongebleekt en reinigen make-up en onzuiverheden. De wattenschijfjes kunnen in het handige waszakje bewaard en samen gewassen worden.

 

Dag 2: Vervang je plastic wattenstaafjes in plastic bak voor:

·      The Humble Co Bamboo Cotton Swabs Wattenstaafjes: Deze wattenstaafjes hebben een stokje van bamboe en een kopje van biologisch katoen. Omdat de stokjes van 100% biologisch afbreekbare, duurzaam verbouwde bamboe gemaakt zijn, mogen ze na gebruik gewoon in de GFT-container of op de composthoop.

 

Dag 3: Vervang je shampoo/conditioner in plastic fles voor:

·       Balade Solid Shampoo Lavendel: Deze solide shampoo geeft het haar de natuurlijke glans terug terwijl de hoofdhuid verzorgd wordt en jij geniet van de rustgevende lavendelgeur. Het verwijdert daarbij de siliconen in het haar en bevat geen sulfaat of agressieve ingrediënten die het haar uitdrogen of de hoofdhuid irriteren.

·      Ethique Guardian Conditioner: The Guardian is gemaakt voor mensen die last hebben van droog, beschadigd of pluizend haar. Deze conditioner bevat veel cacaoboter, kokosolie, vitamine B5 en pittige limoenolie. Door deze conditioner bar te kopen bespaar je 5 plastic flessen en 5,1 liter water.

 

Dag 4: Vervang maandverband/tampons voor:

·      Organicup Menstruatiecups: De menstruatiecups zijn beschikbaar in 3 maten: Maat A, B en Mini. Met deze menstruatiecup ben je vrij van zorgen over je menstruatie, de hele dag én nacht. OrganiCup zorgt voor 12 lekvrije uren, of je nou fysiek actief bent of niet. Door het zachte materiaal (vrij van chemicaliën) voel je de cup niet wanneer deze is ingebracht en biedt hij je comfortabele bescherming. De cup gaat tot wel 10 jaar mee en komt met katoenen draagzakje.

 

Dag 5: Vervang je plastic tandenborstel voor: 

·      Nextbrush Bamboe Tandenborstel Medium of Soft:
De tandenborstel is gemaakt van bamboe, een van de milieuvriendelijkste materialen op aarde. Met Nextbrush poets je milieuvriendelijk en wordt jouw gebit optimaal verzorgd. 

 

Dag 6: Vervang je tandpasta in plastic tube voor een tandpasta in glazen pot:

·      Ben&Anna Whitening Toothepaste: Deze 100% natuurlijke vegan tandpasta is speciaal ontwikkeld om verkleuring tegen te gaan. Het ingrediënt salie ondersteunt de hoeveelheid vitamine A en antioxidanten in je mond, welke de mond en tanden helpen te beschermen. De tandpasta komt in een luxe, glazen potje en is dus volledig vrij van plastic.

 

Dag 7: Vervang je deodorant in spuitbus voor:

·      Ben&Anna Deodorant Stick: Persian Lime, Sensitive en Provence: De formule van deze deodorantstick is 100% natuurlijk en veganistisch en bevat geen aluminium en bicarbonaat. De verpakking is gemaakt van FSC-gecertificeerd papier, zonder plastic.

 

Producten

•    Holland & Barrett Dunne Wasbare Wattenschijfjes – 6 stuks voor €8,99
•    Holland & Barrett Dikke Wasbare Wattenschijfjes – 6 stuks voor €8,99
•    The Humble Co Bamboo Cotton Swabs Wattenstaafjes – 100 stuks voor €1,99
•    Balade En Provence Shampoo Bar Lavendel – 40 gram €6,99
•    Ethique The Guardian Conditioner – 60 gram €14,99
•    OrganiCup Menstruatiecup Maat A - €21,99
•    OrganiCup Menstruatiecup Maat B - €21,99
•    OrganiCup Menstruatiecup Mini - €21,99
•    Nextbrush Bamboe Tandenborstel Medium - €3,49
•    Nextbrush Bamboe Tandenborstel Soft - €3,49
•    Ben & Anna Tandpasta Whitening – 100 ml €6,99
•    Ben & Anna Deodorant Stick Sensitive Lemon Lime – 60 gram €8,99
•    Ben & Anna Deodorant Stick Sensitive Highland Breeze – 60 gram €8,99
•    Ben & Anna Deodorant Stick Provence – 60 gram €7,99

 

Voor meer informatie en productbeeld kunt u contact opnemen met: Charlotte Verviers van SimplyPR | c.verviers@simplypr.nl| +31 (0)20 7767 756.   

Over Holland & Barrett

Holland & Barrett Nederland - tot 1 mei 2015 De Tuinen B.V. - is een landelijke keten van 202 gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling. Daarin is kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier steeds belangrijker. Het assortiment bestaat uit voedingssupplementen, gezonde voeding, sportvoeding, glutenvrije producten, verschillende soorten theeën, kruidensoorten en een scala aan verzorgings- en relax producten. De verzorgingsproducten van Holland & Barrett zijn vrij van SLS (Sodium Lauryl Sulfaat), parabenen, microplastics en niet getest op dieren.

 

Na een uitgebreid klantonderzoek is Holland & Barrett dankzij hun persoonlijke benadering derde geworden in de KPMG top 100 Customer Experience Excellence. Hierbij is gelet op de merkpersoonlijkheid, integriteit, verwachtingsmanagement, het denk- en oplossingsvermogen, het minimaliseren van de klant inspanning en het tonen van empathie.