Marc Estourgie nieuwe Managing Director Holland & Barrett
terug naar pressroom

Marc Estourgie nieuwe Managing Director Holland & Barrett

Marc Estourgie is met ingang van 6 mei benoemd tot Managing Director Nederland bij Holland & Barrett. Hij is de opvolger van Stephen Nieuwenhuis, die sinds 2006 bij de keten in dienst was.

Estourgie is een sterke leider met een passie voor retail, ondersteund door een jarenlange ervaring in MD- en CEO-functies. Hij werkte zowel in familiebedrijven als in bedrijven met Private Equity kapitaal, waar hij verantwoordelijk was voor groei, digitale transformatie en turnaround management in verschillende landen en culturen.
Marc's meest recente rol was die van CEO van C&A Nederland.
Daarnaast was hij bestuurslid van de retailorganisaties in België, Spanje en Nederland.
 

“Ik kijk er enorm naar uit om mijn bijdrage te leveren aan de verdere groei en het succes van Holland & Barrett, een keten die al jarenlang een bepalende speler is in de Health en Wellness markt en nog zoveel potentie heeft.”, aldus Marc Estourgie.

 

De interesse in gezondheidsproducten zal de komende jaren alleen maar toenemen.
Met de benoeming van Marc Estourgie verwachten we onze groeiambities en strategische doelen te realiseren. Dit jaar zullen we weer een aantal nieuwe winkels in Nederland openen en blijven we ons winkelconcept vernieuwen.
De focus ligt daarbij op een vernieuwend assortiment en een klantgerichte winkel- en online-ervaring. Holland & Barrett staat in de top 3 van retailers met de vriendelijkste medewerkers van Nederland, zo blijkt uit de vijfde editie van het jaarlijks terugkerende ‘Retail Merkenonderzoek’ van Hendrik Beerda Brand Consultancy.

 

 

Voor meer informatie, interview of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Claudia Kasteel van SimplyPR,
c.kasteel@simplypr.nl, +31 20 776 7756

Holland & Barrett Nederland - tot 1 mei 2015 De Tuinen B.V. - is een landelijke keten van 202 gezondheidswinkels, met een unieke winkelformule die aansluit op de huidige maatschappelijke ontwikkeling. Daarin is kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier steeds belangrijker. Het assortiment bestaat uit voedingssupplementen, gezonde voeding, sportvoeding, glutenvrije producten, verschillende soorten theeën, kruidensoorten en een scala aan verzorgings- en relax producten. De verzorgingsproducten van Holland & Barrett zijn vrij van SLS (Sodium Lauryl Sulfaat), parabenen, microplastics en niet getest op dieren.

 

Na een uitgebreid klantonderzoek heeft Holland & Barrett dankzij hun persoonlijke benadering derde geworden in de KPMG top 100 Customer Experience Excellence. Hierbij is gelet op de merkpersoonlijkheid, integriteit, verwachtingsmanagement, het denk- en oplossingsvermogen, het minimaliseren van de klant inspanning en het tonen van empathie.