De materialen van Hinck Amsterdam: van wolvilt tot katoenen jersey
terug naar pressroom

De materialen van Hinck Amsterdam: van wolvilt tot katoenen jersey

Op zoek naar unieke, hoge kwaliteit kussens, die niet alleen een lust voor het oog zijn maar ook een hoog comfort gehalte hebben? Dan kun je terecht bij Hinck Amsterdam. Kenmerkend voor de kussens van Hinck zijn de tijdloze structuren. Ieder kussen heeft een krachtige, op zichzelf staande stijl, maar laat zich ook makkelijk combineren met de andere modellen en kleuren uit de collectie.

 

De collectie kussens bestond al uit wolvilt, zuiver linnen en handgeweven katoen, maar nieuw in de collectie is de 100% katoenen jersey. De zachte stof voelt als je favoriete shirt, ideaal om heerlijk tegenaan te kruipen. Deze katoenen jersey collectie van Hinck bestaat uit vier modellen met verschillende dessins, die variëren van strakke lijnen tot organische bogen. Doordat deze katoenen jersey kussens verkrijgbaar zijn in 12 nieuwe trendsettende kleuren, is de collectie niet alleen heerlijk om tegenaan te zitten, maar zijn het ook echte eyecatchers in ieder interieur.  

 

Producten van Hinck zijn van een hoogwaardige kwaliteit met oog voor detail. Daarnaast worden ze op een eerlijke manier en met de hand gemaakt. Zo zegt Hinck-ontwerpster Willemijn het volgende over deze eerlijke manier handelen: “Ik ben ruim 5 jaar geleden begonnen met de eerste samples te laten maken in deze stof. Het grote probleem was toen de UV-filter die moet worden toegevoegd aan het verfproces. Deze UV-filter beschermt de stof tegen verkleuring voor de zon, maar dit proces is tegelijkertijd belastend voor het milieu. Ik streef ernaar om onze producten te laten maken onder de juiste omstandigheden en condities. Dus dat hield in dat ik de productie destijds niet heb doorgezet, omdat ik niet wilde dat er veel chemische processen zouden worden gebruikt. Inmiddels zijn we een aantal jaar verder. Nu heb ik een leverancier gevonden die zeer actief betrokken is bij het milieuvriendelijk produceren. Deze vrouw – ik werk graag met vrouwen – heeft nu de juiste trendy kleuren in de juiste samenstelling kunnen vervaardigen.”

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Charlotte Verviers
c.verviers@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

Hinck Amsterdam presenteert dé winterkleuren van 2020
Nieuw jaar, fris interieur
Hinck viert 12,5 jaar jubileum
De Arch kussens van Hinck geven jouw interieur een moderne twist

LINKS

Website Hinck

SOCIAL MEDIA Hinck Amsterdam

Over Hinck

Het Amsterdamse interieurmerk Hinck biedt een uitgebreid assortiment aan woonaccessoires. De kracht van de ontwerpen van Hinck zit hem in de kwaliteit, het oog voor detail en de fijne afwerking van de producten. De collecties zijn rijk aan kleur en bevatten zeer uiteenlopende patronen. Om die redenen is het merk een bijzondere aanvulling in huis en past deze binnen elke interieurstijl. Bij het selecteren van het materiaal wordt er bewust gekozen voor natuurlijke en hoogwaardige materialen zoals handgeweven katoen, linnen, mohair, wol, bamboe en wolvilt. Deze kwaliteitsproducten geven elk interieur de uitstraling die het verdient.

 

Je vindt de collecties van Hinck online via www.hinck.nl of in de diverse winkels van Loods 5.