Graypants Chrona SerieGraypants Chrona SerieGraypants Chrona Serie
terug naar pressroom

Graypants Chrona Serie

Chrona lamp brengt magisch licht in huis

De Graypants Chrona is een uniek design uit de collectie van Graypants. De messing lamp imiteert de fosforescerende omhulling rond de schitterende sterren in ons heelal. Een haast magisch effect ontstaat dankzij de gloed op de messing body. Breng nu je eigen sterrenhemel in huis door meerdere Chrona lampen langs elkaar te hangen of hang één Chrona lamp boven de tafel om de ruimte eromheen te accentueren. 

De Chrona collectie is voorzien van geïntegreerd LED dat met een lichtwarmte van 2700 Kelvin een warm wit licht geeft. Chrona is verkrijgbaar in chroom en messing, horizontaal en verticaal en in drie afmetingen: 14 - 24 - 42 centimeter. De Chrona Hanglampen worden geproduceerd in Nederland.

 

De Chrona serie is genomineerd voor de Dezeen Awards 2018 in de categorie lights.

 

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

LINKS

Graypants

SOCIAL MEDIA Graypants

over Graypants

Dream big. Scribble often. Make thoughtfully.

De oprichters van Graypants, Seth en Jon, zijn van oorsprong architect, maar zijn inmiddels te vinden in meerdere gebieden van design. Tegenwoordig concentreren ze zich hoofdzakelijk op het kerndoel van Graypants: een fascinerende ruimtelijke beleving scheppen. Graypants breidt zijn werk dan ook steeds verder uit van architecturale installaties naar kunst in openbare ruimtes. Verschillende productlijnen worden inmiddels wereldwijd verkocht. Al snel nadat Graypants in 2007 begon, werd de Seattle-based studio bekend met zijn Scraplights. Deze originele serie bestaat uit verschillende hanglampen die allemaal gemaakt worden van gerecycled golfkarton.

 

 

Scraplights

Scraplights werd een schoolvoorbeeld van de beginselen die Graypants ook vandaag de dag nog hoog heeft zitten - verantwoord ontwerp, verantwoord materiaal, verantwoorde productie en vooral plezier. In 2012 werd de studio in Amsterdam opgezet voor de Europese productie en de distributie naar meer dan veertig landen. De studio heeft samenwerkingsverbanden met sociale werkvoorzieningen en biedt op die manier werk aan mensen die dat het hardst nodig hebben.