Graypants' Chrona lampenGraypants' Chrona lampenGraypants' Chrona lampen
terug naar pressroom

Graypants' Chrona lampen

Graypants lanceert gloednieuwe Chrona-serie

Ter ere van zijn tiende verjaardag in 2018 heeft Graypants een compleet nieuwe productlijn ontworpen waarin nieuwe technieken en materialen zijn opgenomen in de bestaande verlichtingscollectie. Graypants wilde wederom een bijzonder natuurverschijnsel terug laten komen in verlichting en dat is uitstekend gelukt met de Chrona-serie.

 

De Chrona-lampen imiteren het
fosforescerende gas rond sterren.
Een combinatie van gesponnen
messing, acrylaat en warme
ledlampen zorgt voor een stralende
gloed. Deze dish-lampen komen
in horizontale en verticale versies.
Als er meerdere bij elkaar hangen,
vormen ze dan ook een schitterend
sterrenbeeld. Een op zichzelf
hangende Dish geeft iedere ruimte
een bijzonder accent. De lampen zijn
verkrijgbaar in verschillende diameters
tussen 15 en 43 centimeter.

De Chrona-lampen imiteren het fosforescerende gas rond sterren. Een combinatie van gesponnen messing, acrylaat en warme ledlampen zorgt voor een stralende gloed. Deze dish-lampen komen in horizontale en verticale versies. Als er meerdere bij elkaar hangen, vormen ze dan ook een schitterend sterrenbeeld. Een op zichzelf hangende Dish geeft iedere ruimte een bijzonder accent. De lampen zijn verkrijgbaar in verschillende diameters tussen 15 en 43 centimeter.

 

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Jeffrey Struijk
j.struijk@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

LINKS

Graypants

SOCIAL MEDIA Graypants

over Graypants

Dream big. Scribble often. Make thoughtfully.

De oprichters van Graypants, Seth en Jon, zijn van oorsprong architect, maar zijn inmiddels te vinden in meerdere gebieden van design. Tegenwoordig concentreren ze zich hoofdzakelijk op het kerndoel van Graypants: een fascinerende ruimtelijke beleving scheppen. Graypants breidt zijn werk dan ook steeds verder uit van architecturale installaties naar kunst in openbare ruimtes. Verschillende productlijnen worden inmiddels wereldwijd verkocht. Al snel nadat Graypants in 2007 begon, werd de Seattle-based studio bekend met zijn Scraplights. Deze originele serie bestaat uit verschillende hanglampen die allemaal gemaakt worden van gerecycled golfkarton.

 

 

Scraplights

Scraplights werd een schoolvoorbeeld van de beginselen die Graypants ook vandaag de dag nog hoog heeft zitten - verantwoord ontwerp, verantwoord materiaal, verantwoorde productie en vooral plezier. In 2012 werd de studio in Amsterdam opgezet voor de Europese productie en de distributie naar meer dan veertig landen. De studio heeft samenwerkingsverbanden met sociale werkvoorzieningen en biedt op die manier werk aan mensen die dat het hardst nodig hebben.