Modder
terug naar pressroom

Modder

Ode aan mijn moeder Betty

De ontmoeting van de Nederlandse ontwerpster Françoise Jeffrey met klei werd veroorzaakt door het overlijden van haar moeder in 2019, als een manier om haar verdriet te confronteren en uiteindelijk los te laten. De stukken die ze maakt - prachtige imperfecte, op rol gebouwde keramische sculpturen - zijn een eerbetoon aan haar moeder en de moed die ze aan het einde van haar leven toonde.

 

"Elk stuk dat ik maak is een ode aan mijn moeder Betty, die graag haar moed voor zelfzorg doorgeeft. Daarom begint elke naam met 'Modder': niet alleen omdat het klinkt als 'moeder', maar het betekent ook 'Modder' in het Nederlands. En dat is wat ik zo leuk vind aan klei, het is niets meer dan modder: pure, eenvoudige, rijke grond met wat water."

 

Mijn ultieme droom met mijn keramiek is om mensen in hun ziel te raken. Elke keer dat je een van mijn stukken ziet, wil ik dat het een liefdevolle herinnering is om goed voor jezelf te zorgen. Door altijd in harmonie te blijven met je eigen natuur en te vertrouwen op je instincten. Net zoals mijn moeder deed. Net zoals ik elke dag probeer te doen.

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Madeline Mackay
m.mackay@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

LINKS

Website

SOCIAL MEDIA Françoise Jeffrey Ceramics