Wat is het lotuseffect? FOREO legt uit!
terug naar pressroom

Wat is het lotuseffect? FOREO legt uit!

Het Zweedse skin-tech merk FOREO heeft onlangs de nieuwe LUNA 4 range gelanceerd. Hun ultra-hygiënische reinigingsborstels zijn niet voor niets zo populair. Dit unieke apparaat maakt gebruik van het lotuseffect, voor de meest duurzame en schone reiniging ooit. FOREO legt alles uit over wat dit lotuseffect nu precies inhoudt.

LUNA 4 range

Het LUNA-apparaat is een unieke en complete investering. Het is veilig, gebruiksvriendelijk en duurzaam, en helpt de huid diep te reinigen en te laten stralen. LUNA combineert ultra-hygiënische siliconen haarborsteltjes met aangename T-Sonic pulsaties voor een ultiem spa gevoel thuis.

 

Wat is het lotuseffect?

Het lotuseffect is aanwezig in alle LUNA 4- serie apparaten van FOREO. Dit is te danken aan een specifiek patroon van de siliconen haarborsteltjes dat het onmogelijk maakt dat vuil zich hecht en op de huid terechtkomt. Dit unieke patroon heet het "lotuseffect" en is precies dezelfde eigenschap die de bladeren van de lotusbloem perfect schoonhoudt. Dit “lotuseffect” is ontworpen in de nieuwe LUNA 4-serie apparaten, het schoonste apparaat in gezichtsverzorging. Het maakt de huid schoon en bereid het voor op een betere opname van actieve ingrediënten.

 

De wetenschap achter FOREO-siliconen

Een van FOREO’s grootste doorbraken zijn de ultra-hygiënische siliconen waarmee alle FOREO-producten zijn gemaakt. Bij elektronische apparaten worden siliconen vaak vergeleken met kunststoffen. Beide kunnen voor vergelijkbare doeleinden worden gebruikt, maar siliconen zijn milieuvriendelijker. Siliconen zijn namelijk recyclebaar en breken niet af in microplastics, waardoor ze oceaan vriendelijk zijn en minder schadelijk voor de mens. De ultra-hygiënische siliconen hebben daarnaast een specifieke coating die FOREO Silicone Soft Touch noemt. Dit type coating verlengt de levensduur van het product, doordat het jarenlang onbeschadigd blijft, zelfs met de meest schurende chemicaliën. 

 

Ultra hygiënische siliconen

De siliconen van de FOREO-producten zijn daarnaast ultra-hygiënisch en zijn zeer chemisch stabiel. Dit maakt het materiaal niet-reactief voor zijn omgeving, waardoor de FOREO-producten veilig te gebruiken zijn. Behalve dat het duurzaam is in droge en natte omstandigheden, is het een sterk materiaal dat tegelijkertijd zacht en flexibel is. Voordelen van deze siliconen zijn:

 

  • Het is 10.000 keer hygiënischer dan nylon
  • Gemakkelijk te reinigen
  • Niet-poreus
  • Voor alle huidtypes
  • 100% waterdicht
  • BPA- en ftalaatvrij
  • Zacht om aan te raken

  

De zachtste reiniging ooit 

Om het iets technischer te maken: de hardheid van siliconen wordt uitgedrukt op een ¨Shore¨ schaal, waarbij 1 het zachtste is (volledige vloeibare siliconen) en waarbij de grens tussen vloeibaar en solid materiaal op 25 ligt. LUNA 4 range heeft een hardheid van siliconen van Shore 25. Dit betekent dat het materiaal niet zachter kan zijn, zonder vloeibaar te worden.

 

Verkoopinformatie 

Koop FOREO’s LUNA 4 range online op douglas.nl of INNO.be. Voor extra tips op het gebied van gezichtsverzorging, bezoek ook de Instagram pagina van FOREO: @FOREO_official.

 

LUNA 4 Balanced, Combination, Sensitive en MEN. Prijs €279

LUNA 4 mini. Prijs €199

LUNA 4 Go. Prijs €129

CONTACTGEGEVENS

SimplyPR
Consultant: Daisy Advocaat
d.advocaat@simplypr.nl
Tel: 020 - 776 7756

RECENTE PERSBERICHTEN

'Back to the office' met de Zweedse beauty routine van FOREO
FOREO must-haves van celebrities
De ultieme bodycare routine van FOREO
Ontdek de FOREO mini's voor op reis

LINKS

FOREO Website

SOCIAL MEDIA FOREO

Over FOREO

FOREO: het Zweedse skintech merk dat wereldwijd bekend staat om zijn professionele gezichtsbehandelingen vanuit het comfort van thuis. FOREO is geen traditioneel schoonheidsbedrijf.  Conventioneel denken wordt in twijfel getrokken door aan baanbrekende projecten te werken in het FOREO Instituut, opgericht in Stockholm. De LUNA™ lijn met huidverzorging apparaten en de ISSA™ lijn met tandheelkundige beauty apparaten hebben al afgerekend met de conventies van de gezondheid en beauty industrie. En dit is nog maar het begin.
 

In slechts zeven jaar tijd groeide FOREO van twee werknemers op het Zweedse hoofdkantoor naar meer dan 3.000 prachtige mensen over de hele wereld. In die tijd zijn meer dan 20 miljoen FOREO-producten verzonden. Als iets werkt, verspreidt het woord zich snel.

 

Klik hier voor de volgende affiliate links: Foreo.comAWIN NL | AWIN BE | Bol.com